4 Aralık 2016 Pazar

KISA ÖYKÜNÜN TANRIÇASI...

katherine mansfield sözleri ile ilgili görsel sonucu




                                  
          



















Kitap Tanıtım

Değerli Dostlar,
Bir başka eski yazar ve aynı şekilde  Yeni Zellanda' lı Katherine Mansfield.  Daha dokuz yaşındayken kısa öyküler yazmağa başlayan ve zamanla ülkesinin en önde yazarlarından biri haline gelmiş ve Hayatı boyunca birçok hastalıkla mücadele etmek zorunda kalan Кatherine Mansfield'in Fransa ve İsviçre'ye sık sık tedaviye gittiği biliniyor. Кaynaklara göre 1923 yılında 34 yaşındayken Fransa'da hayatını kayЬeden Mansfield'in ölüm nedeni ise tüberkülozdur. yaşama erken veda eden çok değerli bir yazardır. 
Ölü Albayın KızlarıAşağıda Katherine Mansfield hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Katherine Mansfield biyografisi, özgeçmişi şöyle başlamaktadır.
Dünya Edebiyat tarihine kısa hikayelere bir edebiyat türü olarak katkıda bulunan bir yazar. Kısa Öykülerinin yanı sıra, Mansfield' in bu kitabında başta kendisini üne kavuşturan Garden Parti olmak üzere düş kırıklığının bir yaşama nasıl bulaştığını ve nasıl yaşandığını anlatan Ölü Albayın Kızları adlı hikâyeleri de bulunmaktadır.
Asıl adı Кatheɾine Mansfield Beauchamp Muɾɾy Yeni Zellandalı dünyaca ünlü bir yazaɾdıɾ.

Kaynak: http://www.sozkimin.com/a/485-katherine-mansfield-kimdir-sozleri-ve-hayati.html#ixzz4RtQ3hVCw
  
 Önce Kendinizi Sevin ve sonra  Sevdiklerinizin kıymetini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun...En iyi dileklerimle. Esen kalın.   
         

katherine mansfield ile ilgili görsel sonucuKatherine Mansfield'in kısa hikâyenin bir edebiyat türü olarak gelişmesinde önemli katkıları olmuştur. Kendisi hikâye yazımında konudan çok anlatımın güzelliğine önem vermiş, şiirsel bir dil kullanmıştır. Yazarda incelikli anlatım, psikolojik çatışmalar, derin gözlem yeteneği dikkati çeker.

Genellikle hassas kahramanlarla hikâyelerini oluşturan Mansfield, bu kahramanların ruh durumlarını göstermek için tatlı betimlemeler kullanmıştır.
   ~
(1888-1923): Yeni Zelanda’da doğan Katherine Mansfield yazar olmak için 19 yaşında İngiltere’ye yerleşti. Gündelik olayların içinden duygu dünyasına yönelen, ruhsal çatışmaların üstüne eğilen derin bir gözlem gücü ve şiirsel ögelerle süslenmiş diliyle kısa öykünün edebi bir tür olmasına önemli katkısı oldu. 1911’de yayımlanan Alman Pansiyonu yazarın düş kırıklıklarını ve karamsarlığını yansıtır. 1920’de yayımlanan Katıksız Mutluluk ile ünü daha da yaygınlaşan yazarın, 1922’de yayımlanan Bahçede Eğlence adlı kitabında ustalığının doruk noktası sergilenir. Yayımlanmamış öyküleri ölümünden sonra Kumru Yuvası, Çocuksu Bir Şey adlı kitaplarda toplanmıştır.

Katherine Mansfield' in kısa hikâyenin bir edebiyat türü olarak gelişmesinde önemli katkıları olmuştur. Kendisi hikâye yazımında konudan çok anlatımın güzelliğine önem vermiş, şiirsel bir dil kullanmıştır. Yazarda incelikli anlatım, psikolojik çatışmalar, derin gözlem yeteneği dikkati çeker.

Genellikle hassas kahramanlarla hikâyelerini oluşturan Mansfield, bu kahramanların ruh durumlarını göstermek için tatlı betimlemeler kullanmıştır.




 Çocuksu Bir ŞeyKatıksız Mutluluk - Hasan Ali Yücel KlasikleriBir Hüzün Güncesi


        



Kafasını kuma gömüp saklayan  devekuşu, aynı zamanda kimliğinin en değerli parçasının kafası olduğunu anlatır. / Katherine Mansfield

Kaynak: http://www.sozkimin.com/a/485-katherine-mansfield-kimdir-sozleri-

İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
4 Aralık, 2016. Antalya





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder