17 Şubat 2023 Cuma

MİRAÇ KANDİLİ

 













Merhaba Gönül Dostlarım, 

Allah'ım bu kandil gününde sen birlik ve beraberliğimizi doğal afetlerle sınama yarabbi! Deprem hepimizi derinden üzdü, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bir an önce deprem artçılarının geçmesi dileğiyle, Allah cümlemizi korusun inşallah...
Allah'ım bu kandil gününde deprem bölgesinde yaşayan tüm vatandaşlarımıza yardımını esirgeme, sen onların destekçisi ol, tekrarını gösterme yarabbim. Amin!

****
İslam aleminde "Allah'a yükseliş ve arınma" olarak kabul edilen Miraç Kandili, bugün idrak edilecek. Mirac Kandili, Üç Aylar' ın ilki olan Recep ayının 27'nci gecesine denk geliyor. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandili anlamı, önemi ve fazileti saymakla bitmez. Miraç Kandili anlamı, önemi ve faziletleri anlamak için bu gece ibadet etmeli, dualar okumalı ve zikirler çekilmelidir.
 İslam inancına göre, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed, Miraç gecesi, Allah'ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam' ın rehberliğinde Mescid-i Haram' dan Mescid-i Aksa' ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldi. Hazreti Muhammed, yolculuğunda "Burak" adlı binekle seyahat etti 

Beş vakit namaz, miraç gecesinde farz kılındı, Allah'a şirk koşmayanların cennete gireceği müjdesi verildi ve Miraç gecesinde "Amenerrasulü" diye başlayan Bakara Suresi'nin son üç ayeti indirildi.

Ayrıca bu gece Allah, Hazreti Muhammed'e insanın yaşama hakkını, şeref ve haysiyetini korumayı, toplumun huzur ve güvenini sağlamayı amaçlayan on iki emir vahyetti.

Bu makamda Peygamberimize üç ilahi ihsanda bulunulduğu hadis-i şeriflerde belirtilmektedir. Bunlar:

a) Beş vakit namaz. (Bu sebeple namaza mü' minin miracı denmiştir.)

b) Allah'a ortak koşmayanların bağışlanacağı müjdesi.

c) Bakara suresinin sonundaki üç ayet

Miraç Kandili’ nde çeşitli ibadetler yapılır. Dua etmek, tevbe ve istiğfarda bulunmak önde gelen ibadetler arasında yer alıyor. Müslümanlar, Kur’an-ı Kerim okuyabilir, namaz kılabilir, bol bol zikir, evrad ü ezkarda bulunma yapabilir.  

* Kur'ân–ı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; uygun mekânlarda Kur'ân ziyafetleri verilmeli; Kelamullah' a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli.

Kaynak:https://www.cnnturk.com/turkiye

https://youtu.be/OLoHwxNWffk

  the Year    Gerçek Dostlar    ⚠️   

 17  şUBAT 2023  İbrahim Birol      http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder