12 Temmuz 2022 Salı

11 Temmuz 1995 SREBRENİTSA KATLİAMI - SOYKIRIMININ 27. YILI

 




Srebrenitsa Katliamı ya da Srebrenitsa Soykırımı,
"Bu soykırım, büyük bir insanlık suçu olarak tarihe yazılmıştır"

 1991-1995 Yugoslavya İç Savaşı'nda Sırp Cumhuriyeti Ordusu'nun Srebrenitsa' ya karşı giriştiği Krivaya '95 Harekâtı esnasında Temmuz 1995'te yaşanan ve en az 8.372 Bosnalı' nın Bosna-Hersek'in Srebrenitsa kentinde general Ratko Mladiç komutasındaki ağır silahlarla ... Vikipedi
Başlangıç tarihi: 11 Temmuz 1995
Ölü: 8,373
Sebep: Büyük Sırbistan, Etnik temizlik, İslamofobi, Sırplaştırma












"Srebrenica-Unutmadık, Unutmayacağız" yazılı pankartın açıldığı anma töreninde bir konuşma yapan  Batur, "Bugün burada, Balkan tarihinde, 2. Dünya Savaşı sonrası Avrupa'daki en büyük insanlık trajedisi olan Srebrenitsa katliamını anmak için bir araya toplandık. Çeyrek asır geçse de bir milletinin dinmeyen acısına ortak olmak, acımadan katledilen binlerce insanı anmak için buradayız. 8 bin 372 canı kaybettiğimiz Srebrenitsa katliamının üzerinden tam 27 yıl geçti. Hâlâ yakın tarihin kanayan yarası olarak içimizi yakıyor. Binlerce Boşnak'ın katledildiği bu soykırım, büyük bir utanç, büyük bir insanlık suçu olarak tarihe yazılmıştır. Sadece üç günde binlerce erkek, kadın ve çocuk katledildi. Ancak sadece 6 bin 500 kurbanın kimlikleri tespit edilebildi. Binden fazla soykırım kurbanının cenazesi hâlâ bulunamadı" dedi.

"Allah'ım Rahmetiyle muamele eylesin,  merhameti üzerlerine, Ruhları şad mekanları cennet olsun. ailelerine sabırlar dilerim, tesellisi olmayan çok büyük acı."

~ İbrahim Birol ~

the Year 

  Gerçek Dostlar  ⚠️    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder