20 Nisan 2023 Perşembe

BAYRAM GÜNLERİ


şeker bayramı resim ile ilgili görsel sonucu


Merhaba değerli  Dostlar,

Bayramlar, dargınlıkların unutulduğu, insanların barıştığı, kardeşçe kucaklaştığı günlerdir. Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulandığı bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir.
Dini Bayramları Müslümanlar olarak kutlarız. Bu bayramlar bizler için çok önemlidir.

Ramazan bayramı ile Kurban Bayramı insanların bir biriyle ilişkilerini pekiştirmek, dargınların barışmasını, insan ilişkilerinde dayanışmayı ve yardımlaşmayı teşvik etmeye dönük bir güzel sosyal etkinlik olduğu kanısındayım.. Dini yönünü irdelemek ise din adamlarının işi.
Ben sosyal yönüyle ilgilenmeye çalışıyorum. Geçmişte, şeker çok değerli olduğundan olacak, Ramazan Bayramı'nda şeker ikramı teşvik edilmiş olmalı. Kurban Bayramında ki kurban kesimi de, yoksul halk kesiminin et yemesine dönük bir teşvik gibi geliyor bana.

Bütün dinlerin amacı; önce Allah'ı aramaya ve anlamaya çalışanlara; Allah'a ulaşmanın yolunun, önce insanın kendisini sevmesiyle başlayan, sonra tüm insanları sevmekten, sonra da; tüm yaratılmış değerlere değer vermekten geçtiği öğretisini benimsetmektir.
Tabii bu; Allah'tan ve yaratılmış her şeyden ne anladığınıza bağlı.
 
Bu kutsal günlerde kardeşlerimizi ziyaret eder, küs olduğumuz kişilerle barışırız. Milli Bayramlar ise milletçe kutladığımız, birlik ve beraberliğimizin göstergesi olan, coşkunun doruk noktasına ulaştığı günlerdendir

Sağlıklı, Mutlu, Sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmeniz dileğiyle.


Her şeyin şeker tadında olması temennisiyle. Esen kalın


~  İbrahim Birol~


    the Year    Gerçek Dostlar    ⚠️   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder