9 Ekim 2018 Salı



YAPAY ZEKANIN BABASI




Merhaba Gönül Dostlarım,

Yaşadığımız çağ, tarih kitaplarına kuşkusuz ' Mobil Çağ ' olarak geçecek. Ve bu çağa  şimdiden damgasını vurmayı başarmış şirketlerin başında Apple gelmektedir. 
1976 yılında kurulan şirket, popüler olmaya başladığı ilk zamanlarında, bilgisayarları ile adından söz ettirmekteydi, Tarihler 2007' yi gösterdiğinde ise teknoloji sektörünün seyrini değiştirecek bir hamle geldi ve şirket ilk iPhone' u tanıttı.
İşte Apple hakkında uzun uzun yazılan şeylerden ilginç olanlarından bazı bilgiler;
-  Varlık değerlerine göre dünyanın en büyük, cep telefonu üreticisi olarak ise dünyanın ikinci en büyük şirketidir.
- Dünya genelinde 115.000 Apple çalışanı bulunmaktadır.
- Apple kampüsünde çalışmakta olan bir kişinin yıllık ortalama kazancı 125.000 Dolar.
- Apple 2012 yılında günde 340.000 iPhone satışına ulaşmıştır,
- Apple 118.9 Milyar Dolar ile dünyanın en pahalı marka değerine sahip

Alıntı:

ALAN TURING
23 Haziran 1912 tarihinde, Londra’ da bir erkek çocuğu doğar. Alan Mathison Turing adındaki bu çocuk yıllar sonra dünya tarihinin akışını değiştirecek işler yapacaktır.
İnsanlığı derinden etkileyen katkıları olmasına rağmen bu adam ne okullarda fen derslerinde anlatılır ne de adı filmlerde geçer. Son yıllarda değeri günden güne anlaşılsa da yaşadığı dönemde tıpkı Nikola Tesla' ya da yapıldığı gibi- ciddi haksızlıklara uğrayan ve değeri geç anlaşılan bir dahidir Alan Turing.
Apple' ın ısırılmış elma logosu siyanüre bulanmış bir elmayı ısırarak intihar eden bir matematikçiye aittir.
Adı :Alan Turing
İcadı : Bilgisayar
Ölümü : 7 Haziran 1954
Ünvanı : Yapay Zekanın Babası

ALAN TURÄ°NG RESÄ°M ile ilgili görsel sonucu1912'de İngiltere'de doğdu. Matematik, kripto analitik, bilgisayar mühendisliği ve biyoloji alanlarında uzmandı. Nazilerin gizli yazışmalarda kullandığı Enigma kodlamasını çözdü. Almanlar' ın ünlü Enigma isimli şifre mekanizmasını çözerek savaşın gidişatını değiştiriyor. Enigmanın çözülmesiyle beraber Alman denizaltıları zor durumda kalıyor. Alman savaş uçaklarının Londra üzerinden gerçekleştirdikleri bombardımanlar kısmen etkisizleşiyor ve bunlar bir matematikçi, Alan Turing’ in başarısıyla oluyor.Bu sayede savaşı İngiltere lehine çevirerek zaferi getirdi.
Turing, ülkesine savaşı kazandıran kodlamaları geliştirdikten sonra 1952'de homoseksüel davranışları sebebiyle tutuklandı. O zamanlar İngiltere'de eşcinsel olmak suç olduğundan Turing' e hapis yerine östrojen hormonu alma cezası verildi. 1954 yılında Turing intihar etmek için bir ısırık aldığı zehirli elma sebebiyle öldü. Alan Turing’ in cesedi bulunduğunda yanında bir ısırık alınmış elma da bulunuyordu..
Ucundan ısırılmış bir elma şeklindeki logo, bilgisayar teknolojisinin babasına bir saygı duruşuydu.
Alıntı: Ferah Ince sayfasından anlamlı bir bilgi paylaşımı

10 Eylül 2009 taɾihinde yani Alan Tuɾing' in ölümünden 50 yıl sonɾa İngiliz başbakanı Goɾdon Bɾown ünlü matematikςiye yaρılanlaɾın koɾkunç olduğunu kabul etti.
kaynak: wikipedia


Günün Sözü :
 alan turing sözleri ile ilgili görsel sonucu

İbrahim Birol,  http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
9 Ekim 2018, Antalya-Turkey




😘


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder