25 Nisan 2022 Pazartesi

KADİR GECEMİZ MÜBAREK OLSUN

 









Merhaba Gönül Dostlarım,
Bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi, Kur’an’la ilişkimizi gözden geçirmek, başta Rabbimiz olmak üzere kendimizle, çevremizle ve bütün kâinatla ilişkilerimizi tevhit, adalet, merhamet ve güzel ahlak üzere yeniden düzenlemek için önemli bir fırsattır.

- Kadir Gecesi'nin fazileti
Kadir Gecesi, insanın, yaratıldığı günden beri kendisine sorduğu “Nereden geldim?” “Niçin geldim?” ve “Nereye gideceğim?” sorularına cevap veren Kur’an-ı Kerim’in indirildiği gecedir. Kur’an-ı Kerim’in 97. Sûresi olan Kadir Suresi’nde Kur’an’ın bu gecede indirildiği ve bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğu ifade edilir. Ramazan ayının içinde olduğu kesin olarak bilinse de hangi gecesi olduğu net bir şekilde bildirilmeyen bu geceyi ihya etmek, içinde kadir gecesi olmayan bir ömrü ibadetle geçirmek gibidir.
Hz. Peygamber bu geceyi ihya etmeleri için ailesini ve ashabını teşvik etmiş, bu gecenin özellikle de ramazanın son on veya yedi günündeki tek gecelerde aranmasını istemiştir. Kendisi de Ramazan ayının son on gününü camide itikâfla geçirerek Kadir Gecesi’ni ihya etmek için azami gayret göstermiştir. Müslümanlar olarak bu geceyi, kaza ve nafile namazlar kılarak, Kur’an okuyarak geçirmek önemli olduğu gibi, hayat rehberimiz olan Kur’an-ı Kerim’in mesajlarını yeniden düşünmek ve hayatımıza bu mesajların ne kadar yansıdığını muhasebe etmek de oldukça mühimdir.
Kadir Gecesi ne zaman 2022?

Ramazan ayının 26. gününde idrak edilecek olan Kadir Gecesi tarihi bu yıl 27 Nisan 2022 Çarşamba gününe denk gelecek.

KAYNAK: DİYANET HABER

Günün Sözü : " Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarınızın Rabbin yüce katına iletilmesine vesile olan KADİR GECENİZ mübarek olsun."


the Year 
  Gerçek Dostlar  ⚠️                                                     

 İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/ - Google'da Ara                  25 Nisan 2022 Antalya-Türkiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder