28 Nisan 2022 Perşembe

GERÇEK BİLGİLER (4)










Merhaba Gönül Dostlarım,

Karolinska Enstitüsü’nde bulunan Nobel Kurulu 2016 Psikoloji ve Tıp alanındaki Nobel ödülünü, moleküllerin hücre içine ve dışına hareketi anlamına gelen ‘otofaji’ alanında yaptığı çalışmalardan dolayı Profesör Dr. Yoshinori Ohsumi’ ye verme kararı aldı.

İnsan vücudu aç kaldığında kendi kendini yiyor, temizlik işlemi yapıyor, tüm hasta hücreleri, kanser, yaşlanan hücreleri ve Alzheimer'ı ortadan kaldırıyor.

Genç kalmak ve diyabet ile savaşmak. Sadece belirli koşullarda oluşan özel proteinler yaratmak. Ve bunlar bittiğinde organizma seçici olarak ölü kanserli hücrelerin etrafında toplanarak onları eritir ve vücudun faydalandığı durumu geri kazandırır.

Geri dönüşüm böyle bir şey. Bilim insanları, otofaji sürecinin organizmayı bu süreci yapmaya zorlayan alışılmadık koşullar gerektirdiğini uzun ve özel araştırmalarla başardılar.

Bu koşullar kişinin 16 saat boyunca yeme içmekten uzak durmasını gerektirir (Döngü 8/16). İnsan bu dönemde normal çalışmalıdır. Organizmaya maksimum kullanım için ulaşabilmek ve hasta hücrelerin tepki göstermesini önlemek için bu süreç bir süre tekrarlanmalıdır.
Açlık ve susuzluk sürecinin haftada iki üç gün tekrarlanması önerilir. 

Profesör Maria Masucci, Karolinska Enstitüsü Hücre ve Moleküler Biyoloji Departmanı: ‘‘Zarar gören proteinlerin ve hücre örgenlerinin ayrıştırılması yani otofaji, hücrelerin yenilenmesine katkı sağlıyor. Otofajinin yapılamaması durumunda hücreler yaşlanıyor ve ilerki yıllarda Alzaymır ya da ikinci tür şeker hastalığı gibi etkiler görülüyor. Ancak otofajinin çok olduğu durumlar kanser gibi hastalıklarda tümörlü hücrelerin artmasına ve kanser ilaçlarının etkisinin azalmasına yol açıyor ve bu istenmeyen bir durum.’‘

Yoshinori Ohsumi - fizyoloji ve tıp alanında Nobel ödülü sahibi.

Bu ödül bu sene verilen ilk Nobel ödülü olma özelliğini taşıyor. Profesör Doktor Yoshinori Ohsumi kendisine verilen diplomanın yanında yaklaşık 850 bin Euro para ödülünün de sahibi oldu.

https://youtu.be/ZrvbF-djkAQ

Günün Sözü : "Tıp, sonuçları toplu olarak alınan, insanlık için yararlı olmaktan daha ölümcül olan belirsiz reçetelerin bir koleksiyonudur."  - Napolyon Bonapart


the Year 
  Gerçek Dostlar  ⚠️                                                     

 İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/ - Google'da Ara                  28 Nisan 2022 Antalya-Türkiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder