6 Ocak 2022 Perşembe

UNUTULMAYANLAR ( 1 ) 2022

 



Merhaba Gönül Dostlarım,

Londra'da kocasının 1950'de kaydettiği anonsu dinlemek için her gün metroya giden ve iskelede oturan bir kadın var.
Margaret McCollum, Oswald Laurence' ın ölümünden sonra, Londra'nın en ünlü "Mind the gap" şarkılarından biri haline gelen bu kaydı dinlemek için bankta oturuyor. Kayıtta şöyle diyor. (attention the space between the train and the dock) (tren ile iskele arasındaki boşluğa dikkat edin).
2003 yılında Oswald, Margaret'in kalbinde büyük bir boşluk bırakarak öldü. Böylece Margaret onun varlığını en yakın şekilde hissetmenin bir yolunu buldu.
Ancak yarım asırdan fazla bir süre sonra bu sesin yerini boş bir elektronik kayıt aldı. Sıkıntıdan Margaret, bu kaseti Londra metro taşımacılığı şirketinden kocasının sesini evde dinlemeye devam etmesini istedi.
Fakat taşınma tarihini bilen şirket, kadının yaşadığı evin yakınındaki tek durakta, özellikle de Northern Line'ın Embankment durağında, tüm yolcuların bugün Oswald Laurence'in sesini dinleyebileceği ve sonsuz aşkın olduğunu düşünebileceği duyuruyu geri yüklemeye karar verdi.
Yetkililerden harika bir jest. İşte kocasının kaydedilmiş sesini dinleyen Margaret McCollum
Burada da konu içeriğinin videosu var.

"Mind the Gap" is the remarkable story of Margaret McCollum, the woman who waits every day to hear her husband’s voice at the tube station. Oswald Laurence first recorded the 'Mind the Gap' announcement in the 1950’s, and it has been running on the London Underground for years. His wife came to listen to his voice every day after his death, until lastly the tape was replaced. Eventually, Transport for London sent Margaret a tape with her husband's voice. A Regent's University Production. Director: Nora Staff Writer: Conor Patrick Walsh Producer: Ana Stanojevic Music credits go to Fabrizio Paterlini.

https://youtu.be/LEB2tEQrF4I

Günün Sözü: "ölüm korkusundan ziyade yaşama anlam yükleme çabası. hep derim; madem geldim bu dünyaya, madem bir şekilde var oldum, bari dünyaya elimden geldiğince iz bırakayım. varoluşumun bir anlamı olmuş olsun. boş boş yaşamaktan ziyade buna uğraşayım."

Gerçek Dostlar  ⚠️                                                                                                                 İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/ - Google'da Ara                                    6 Ocak 2022 Antalya-Türkiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder