14 Haziran 2018 Perşembe

BAYRAM VE BABALAR GÜNÜ





şeker bayramı mesajları ile ilgili görsel sonucu



Merhaba Gönül Dostlarım,


Bayram, sevinç günü demektir. Topluca kılınan bayram namazları; Müslümanlar arasındaki birlik ve beraberliğin güzel bir göstergesidir. Bayramlar Müslümanları birbirine yaklaştıran, dargınlıkları ortadan kaldıran, kardeşlik duygularını kuvvetlendiren önemli günlerdir. Bayramlar, Allah'ın kullarına birer ziyafet günleridir.

Başta " Gerçek Dostlar" Ailesi olmak üzere,  tüm islam aleminin  Mübarek Ramazan Bayramlarının hayırlara vesile olmasını,
Canabı Haktan dilerim.


babalar günü resim ile ilgili görsel sonucuSırtımızı her zaman güvenle yasladığımız koşulsuz sevginin adresi babalarımızın en özel günlerinden biri olan babalar günü 17 Haziran pazar günü kutlanacak. Yani Ramazan bayramının son günü Babalar günü. Ülkelere göre farklılık gösterse de ülkemizde babalar günü her yıl Haziran ayının ikinci haftası pazar günü kutlanıyor. Yani 2018 yılında babalar günü 17 Haziran'da kutlanacak.
BABALAR GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKMIŞTIR: Bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, Anneler Günü gibi babaların da bir günü olması gerektiğini düşünmekteydi. Dodd' un babası annelerinin yokluğunda altı çocuğunu tek başına büyütmüştü.
 Babasının doğum günü olan 5 Haziran' ın Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış ama bu çalışmalar o tarihe yetişemeyerek kutlamalar haziran ayının üçüncü pazar gününe ertelenmiştir.  Bu yüzden Babalar Günü Haziran ayında kutlanır. Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910′da Washington'un Spokane şehrinde kutlanmıştır. 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge kutlamaları desteklemiş; ama resmi olarak Babalar Günü ilan etmemiştir. 1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımlamıştır. 1972 yılındaysa başkan Richard Nixon' ın imzasıyla Babalar Günü yasal olarak ABD'de resmi tatil ilan edilmiştir.

Önce Kendinizi Sevin, sonra da Sevdiklerinizin, sahip olduklarınızın ve size değer verenlerin kıymetini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun... En iyi dileklerimle. Esen kalın... Unutmayın ki, sizin şikayet ettiğiniz yaşamınız, belkide  başkasının hayali olabilir.



Günün Sözü :



İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
14 Haziran 2018, Antalya-Turkey


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder