10 Haziran 2018 Pazar

KADİR GECESİ...







Merhaba Gönül Dostlarım,

On bir ayın sultanı Ramazan ayının sonuna geldiğimiz şu günlerde Kadir Gecesine ulaşmış bulunuyoruz.17 Nisan Pazartesiyi Salıya bağlayan gece idrak edilecek.                                                  Bu yazımda Kadir Gecesine daha geniş yer ayırmak istedim. Bu mübarek gün ve gecenin faziletinden yararlanmak için tüm müslümanların istedikleri dileklerini dualar eşliğinde bu uçsuz bucaksız semaya doğru ellerini açıp sadece Allah' tan ve gönülden istemeleri, geçmişteki günahların af olması için sadece Rab' lerine yöneltmelerine yalnız ona kulluk  ibadet etmeleri ve şükretmelerini, bu kutsal gecede inananların Duaları ile birlikte tüm müslüman aleminin dualarının kabul bulması ve  gerçekleşmesi en büyük dileğimizdir.
Bu yazımızla birlikte Ramazan Ayı Sohbetlerimizi sonlandırmış bulunuyorum. Allah nasip ve kısmet ve de ömrümüz vefa ederse gelecek sene sizlerle tekrar bir araya gelip buluşana dek Hoşça kalın...

Önce Kendinizi Sevin, sonra da Sevdiklerinizin, sahip olduklarınızın ve size değer verenlerin kıymetini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun... En iyi dileklerimle. Esen kalın... 
Unutmayın ki, sizin şikayet ettiğiniz yaşamınız, belkide  başkasının hayali olabilir.
 
   İbrahim Birol

****
Kadir Gecesi ne demek, anlamı fazileti nedir: 
Kadir Gecesinde ne oldu?  Müslümanlar her yıl Ramazan ayını büyük bir coşku ile karşılıyorlar. On bir ayın sultanı Ramazan ayında Kadir Gecesi de bulunuyor. Kadir, sözlükte, hüküm, şeref, güç, yücelik gibi anlamlara gelir. Dini literatürde, “leyletü’l kadr” şeklinde Kur’an-i Kerim’in indirildiği gecenin adı olarak kullanılır. Aynı adı taşıyan Kur’an-i Kerim’in 97. Kadir süresi, bu gecenin fazileti hakkında nazil olmuştur. Görüldüğü üzere bu ayette, Kur’an-ı Kerim’in Kadir gecesinde indirildiği ve bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğu belirtilmektedir. Hayırlı olanın bu gecede yapılan amel olduğu, bin ayın ise içinde Kadir gecesinin bulunmadığı bir süreyi ifade ettiği anlaşılmaktadır. Ramazan ayının son on günü çok öenmlidir. Çünkü Kur’an-ı Kerimde bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesinin bu on gün içerisinde olması kuvvetle muhtemeldir. Rivayetlerin çoğu da bu doğrultudadır. Kadir Gecesi 2018 yılında 10 Haziran Pazar gecesine denk geliyor. Müslümanlar bu tarihte dualar edip, affolunmayı dileyecekler. 



KADİR GECESİ NEDİR?
Kadir, sözlükte, hüküm, şeref, güç, yücelik gibi anlamlara gelir. Dini literatürde, “leyletü’ l kadr” şeklinde Kur’an-i Kerim’in indirildiği gecenin adı olarak kullanılır. Aynı adı taşıyan Kur’an-i Kerim’in 97. Kadir süresi, bu gecenin fazileti hakkında nazil olmuştur. Bu sürede yüce Allah (cc) şöyle buyurmaktadır. “Şüphesiz biz o Kur’an’ ı Kadir gecesinde indirdik, Kadir Gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin, Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır, Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede Rab’ lerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir”
Alıntıdır

Kuran´ın nazil olduğu bin aydan daha hayırlı bu gün ve gecenin başta 
' Gerçek Dostlar Ailesi' olmak üzere efradı ailelerine ve bütün İslam alemine Sağlık, Mutluluk, Huzur ve hayır bereket  getirmesini diliyor ve dua ediyorum. 

Kadir geceniz mubarek olsun..
 İbrahim Birol

https://youtu.be/8vxYiY1me6A



İbrahim Birol,  http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
10 Haziran 2018, Antalya-Turkey




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder