1 Nisan 2017 Cumartesi

NİSAN AYI








Merhaba Değerli Dostlar,


Ekim 2016 da başlattığımız her ayın başında o ayın tanıtımı ile ilgili yazılarımıza Nisan ayı ile devam ediyoruz.
Evet Nisan ayının birinci günündeyiz, bugün Nisan bir şakalarının yoğun olarak yapıldığı bir gün. Bana sorarsanız Nisan bir şakalarından pek hoşlanmıyorum, ne kendime yapılmasını ve nede başkalarına yapmayı hiç sevmem, bilhassa dozunun ayarı kaçmış  şakaları hiç bir şekilde hoş karşılamam, ne yapayım benimki de başka bir mizaç olsa gerek.

Nisan veya Hicrî takvime göre Rebiülahir, Miladi takvime göre yılın dördüncü, Jülyen takviminde beşinci ay olup, ilk dört ay içerisinde 30 gün uzunluğunda olan ilk aydır.
Nisan ayı genellikle Kuzey Yarımküre bölgelerinde bahar mevsimi ile ilişkili iken, Güney yarımküre bölgelerinde sonbahar mevsimi ile ilişkilidir. Yarımkürelere göre bunun tersi şeklinde gerçekleşen ay ise Ekim ayıdır. Bu nedenle bu aylar, eşdeğer kapsamda sayılabilirler.

Tüm yıllarda Nisan ayı ile Temmuz ayı haftanın aynı günlerinde başlar. Bu durum Şubat ayının 29 gün olduğu zamanlarda yani artık yıllarda Ocak ayını da kapsar. Bununla birlikte Nisan ve Aralık ayları her yıl haftanın aynı gününde biter

Nisan ayinin özellikleri :
İlkbaharın başlangıcıdır
Ağaçların yeşermesi
Yaz meyvelerin oluşumu ( erik ,çilek, çağla vs)
Yağmurlar artar, hava sıcaklığı artar, Çicekler açmaya başlar, doğa canlanır, yazın habercisidir
Nisan ayında doğmuş olmanız karakterinizi etkiliyor. Nisan ayında doğanların kişiliği doğduğu aya göre farklılık gösteriyor. İşte Nisan ayında doğanların kişilik analizi…

Nisan ayında doğmuş olmanız kişiliğinizi etkilemiş midir? Nisan ayında doğmuş olmanız ile kişiliğiniz arasında nasıl bir fark var yada doğduğunuz ay kişiliğinizi nasıl etkilemiştir diye düşündünüz mü? 
Doğduğunuz ay kişiliğinizi bir şekilde etkiliyor. Nisan ayında dünyaya gelenler ile diğer aylarda dünyaya gelenlerin kişilikleri doğdukları aya göre etkilenmektedir. Nisan ayında doğduysanız karakteriniz de bu aya göre şekilleniyor.

Nisan Ayında Doğanların Kişiliği
Her zaman mantığını dinler.
Çabuk karar verip çabuk pişman olur
Baş ve göğüs hastalıklarına eğilimlidir
Şefkatlidir
Mantığını dinler
Diplomatiktir
Dostlarının sorunlarıyla yakından ilgilenir
Macerayı sever. Sevgisini ve ilgisini belli eder
Hafızası güçlüdür
Enerjiktir.
Cesurdur
İnsanları teselli etmeyi sever

Alıntı : renklinot.com

NİSAN AYI ÖNEMLİ GÜNLER
Dünya Sağlık Günü ve Kanser Haftası1 -7 Nisan
Avukatlar Günü5 Nisan
Sağlık Haftası8-14 Nisan
Polis Teşkilatının Kuruluşu10 Nisan
Turizm Haftası15 - 22 Nisan
Ebeler Haftası21 - 28 Nisan
Kutlu Doğum Haftası20 - 26 Nisan
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı23 Nisan
 Kardeşlik Haftası 28 Nisan- 4 Mayıs

KOÇ Burcu 21 Mart - 20 Nisan
                         Koç Burcu 2017 Falı
nisan ayı resim ile ilgili görsel sonucuKoç burcu, 2017 yılının gelmesiyle beraber geçen yıl bolca görülen umursamaz tavırlarınızı geride bırakacaksınız. Kişisel olarak sürekli gelişim ve değişim içerisinde olacaksınız. Bu yıl içerisinde biraz daha oturaklı olacağınızı söylemek mümkün. Geçen yıl zevklerinize olan aşırı ilginiz vardı. Hayatınızı nasıl düzene sokacağınıza bir türlü karar veremiyor, karar veremediğiniz gibi hiçbir uğraşta da bulunmuyordunuz. 2017 yılında yaşantınıza odaklanmış durumda olacaksınız. Ne yaptığınızın ve ne düşündüğünüzün daha çok farkına varacaksınız.

burç resimler ile ilgili görsel sonucuBOĞA Burcu 21 Nisan - 20 Mayıs
               Boğa Burcu 2017 Falı
 Boğa burcu, 2017 yılını değişim ve yenilenme yılı olarak görmeniz gerekiyor. Hayatınızın her alanında varlık gösteren düşünce ve fikirleriniz biraz olsun değişecek. Ortaya yeni fikirler çıkartacaksınız ve bu da özellikle eğitim ve iş hayatınızda sizi üst basamaklara çıkartacaktır. Hiçbir şey geride bıraktığımız yılda olduğu gibi olmayacak. Kişilik olarak değiştiğinizi siz ve çevrenizde bulunan insanlar fazlasıyla hissedecek. Değişime ayak uydururken biraz olsun aksaklık ve zorlanmalar yaşanacak ancak ilerleyen günlerde sizde bu durumdan zevk alacaksınız.

"Nisan ayında Doğum Günü olan tüm değerli Dostlarımın, Doğum Günlerini şimdiden kutlar, Sağlıklı, Mutlu ve Huzurlu ömürler geçirmelerini dilerim."

Önce Kendinizi Sevin ve sonra da Sevdiklerinizin değerini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun...En iyi dileklerimle. Esen kalın.

https://youtu.be/QxHkLdQy5f0





Günün Sözü :

İlgili resim

İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
1 Nisan, 2017, Antalya




















































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder