13 Nisan 2017 Perşembe

İZMİR/ Turkey



güzel izmir resimleri ile ilgili görsel sonucugüzel izmir resimleri ile ilgili görsel sonucu

güzel izmir resimleri ile ilgili görsel sonucugüzel izmir resimleri ile ilgili görsel sonucu


Merhaba Değerli Dostlar,


Turizm tanıtım yazılarımızın bugünkü bir başka yöresi, Türkiye' mizin en güzide şehirlerinden biri olan İzmir.
Atatürk’ün, “Bütün cihan işitsin ki efendiler, artık İzmir hiçbir kirli ayağın üzerine basamayacağı kutsal bir topraktır! ” diyerek önemini vurguladığı, İzmirli Herodot'un “Onlar kentlerini bizim yeryüzünde bildiğimiz en güzel gökyüzü ve en güzel iklimlerinde kurdular” demekten kendini alamadığı, Aristo’nun İskender’i “Görmezsen eksik kalırsın!” diyerek uyardığı, Victor Hugo’nun onu hiç görmeden adına şiir yazıp “İzmir bir prensestir” diye övdüğü İzmir; sınır kenti ve farklı bölgelerin geçiş merkezi konumunda olan, Türkiye’nin 3. büyük kentidir. Ege Denizi kıyısında adeta bir inci gibi salınan İzmir 8.500 yıllık geçmişi ile de büyük tarihi ve kültürel zenginliği barındıran bir şehirdir.


Önce Kendinizi Sevin ve sonra da Sevdiklerinizin değerini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun...En iyi dileklerimle. Esen kalın...


İZMİR / Turkey

GENEL BİLGİLER
Yüzölçümü : 1.973 km²
Nüfus : 2.694.770 (1990)

İl Trafik No : 35

Türkiye'nin üçüncü büyük şehri olan İzmir, çağdaş, gelişmiş, aynı zamanda işlek bir ticaret merkezidir. Cıvıl cıvıl olan alışveriş merkezinde dolaşmak oldukça keyiflidir. İzmir'in batısında nefis renkli denizi, plajları ve termal merkezleriyle Çeşme Yarımadası uzanır. Antik çağların en ünlü kentleri arasında yer alan Efes, Roma devrinde dünyanın en büyük kentlerinden biriydi. Tüm İon kültürünün zenginliklerini bünyesinde barındıran Efes, yoğun sanatsal etkinliklerle de adını duyuruyordu.
Türkçe' de ''Güzel İzmir'' olarak adlandırılan İzmir, yatlar ve gemilerle çevrilmiş uzun ve dar bir körfezin başında yer almaktadır. Ilıman bir iklime sahip olup, yazında denizden gelen taze bir serinlik güneşin sıcaklığını alıp götürmektedir. Sahil boyunca palmiye ağaçları ve geniş caddeler bulunmaktadır. İzmir Limanı İstanbul'dan sonra ikinci büyük limandır. Canlı ve kozmopolit bir şehir olan İzmir Uluslararası Sanat Festivali ve Uluslararası Fuarı ile de önemli bir yer tutar.
İzmir Coğrafyası
KONUMU
İzmir ili, Anadolu Yarımadası'nın batısında, Ege kıyılarımızın tam ortasında yer alır. Kuzeyden Balıkesir, doğudan Manisa, güneyden Aydın illeri ile çevrilmiştir.
İl toprakları, 37o 45' ve 39o 15' kuzey enlemleri ile 26o 15' ve 28o 20' doğu boylamları arasında kalır.
İlin kuzey-güney doğrultusundaki uzunluğu yaklaşık olarak 200 km, doğu-batı doğrultusundaki genişliği ise 180 km'dir. Yüzölçümü 12.012 km2.dir.
YERYÜZÜ ŞEKİLLERİ
İzmir ilinin yeryüzü şekilleri, yakın jeolojik geçmişin bir sonucudur. Doğu batı doğrultusunda uzanan sıradağlar arasında yer alan çöküntü ovaları ve akarsu ağızlarındaki birikinti ovaları, yeryüzü şekillerinin ana hatlarını meydana getirirler.



izmir tarihi ile ilgili görsel sonucuİzmir' in Tarihi
İzmir ( Smyrna-Samornia ) M.Ö 3000 yıllarında Lelegler tarafından bugünkü Bayraklı yakınında bulunan Tepekule mevkiinde kurulmuştur. İzmir sözcüğü daha ziyade bir Amazon Kraliçesine atfedilmektedir. M.Ö 2000-1200 yılları arasında yaşamış olan Hitit Krallığı'nın tesiri altında kalan İzmir Hitit Devleti'nin M.Ö 1200 yılında Frig akınlarıyla yıkılması sonucu M.Ö XI. Yüzyılda Yunanistan'dan Batı Anadolu kıyılarına göç eden Aiollar daha sonra da İonlar tarafından işgal edilmiştir.


izmir tarihi ile ilgili görsel sonucu
İzmir en parlak dönemini İonlar zamanında yaşamıştır. M.Ö 600 yılında Lidya Kralı Alyattase tarafından işgal edilen İzmir M.Ö 546 yılında Persler 'in M.Ö 334 yılından sonra da Büyük İskender ve kumandanlarının idaresi altına girmiştir. M.Ö 302'de Trakya'dan gelerek Büyük İskender'in kumandalarından Antigones'i yenen Lizimaktos'un daha sonra da Seleıkoslar'ın hakimiyetine giren İzmir kısa bir müddet de Bergama Krallığı idaresinde kalmış
M.Ö 133 yılında kesin olarak Romalılar' ın eline geçmiştir M.Ö 88 yılında Pontus Kralı Mihridades ele geçirmiştir. Roma İmparatorluğu'nun ikiye ayrılması ile Bizanslılar' ın bir eyalet merkezi olan İzmir M.S 440 yıllarında Hun Hükümdarı Atilla'nın istilasına uğramıştır. M.S 695 yılından itibaren iki defa Araplar' ın akınına maruz kalmış sonra yine Bizanslılar' ın eline geçmiştir. 1081 yılında İzmir şehri Selçuklular tarafından fethedilmiştir. 1097 yılında Haçlılar' ın Anadolu'da ilerlemesinden istifade eden Bizanslılar İzmir de dahil olmak üzere Ege'de Türkler' in elinde bulunan tüm yerleri işgal ettiler.
 

İLÇELER
İzmir ilinin ilçeleri; Balçova, Çiğli, Gaziemir, Karşıyaka, Konak, Aliağa, Bayındır, Bergama, Beydağ, Bornova, Buca, Çeşme, Dikili, Foça, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Menemen, Narlıbahçe, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk, Tire, Torbalı ve ***a'dır.


Tarihi ve Turistik yerleri                                                                     Efes Antik Şehir  Tiyatrosu
Efes Antik Kenti Şehir TiyatrosuEfes Antik Kenti
Efes Antik Kenti                      Meryem Ana Kilisesi
izmir tarihi ile ilgili görsel sonucu

Bergama Akropol Antik Kenti 1Bergama Akropol Antik Kenti                        
Bergama Akropol Antik Kenti 2

Ne Yenir Ne İçilir :

Kumru:
Kumru, İzmir’e özgüdür ama artık Türkiye’de pek çok yerde satılır. Susamlı sandviçin arasına peynir, domateste koyabilirsiniz ya da pişirilmiş sucuk salam gibi ürünleri de. İzmir’de bunu yapan pek çok büfe bulabilirsiniz. Ekmeği susamlı olur ve gerçekten iyi karın doyurur.

Çöp Şiş:
İzmir’e yolu düşenlerin uğrak yeri Selçuk’taki çöp şişçilerdir. Gerçekten de burada çöp şişin lezzeti bir başka oluyor. Özel kesilen etler, minik minik çöp şişlere geçiriliyor ve kömür ateşinde pişiriliyor. Yanında buz gibi ayran ve piyaz yemenizi de tavsiye ederiz.

İzmir Köfte :
İzmir’e özgü bir başka yemek çeşidi de İzmir köftedir. Köfte ve patatesin yan yana dizilip fırında pişirildiği ve servis edildiği bu yemek artık ülkemizde hemen her yerde yapılmaktadır. Kemeraltı Çarşısı’nda Köfteci Mehmet’in yerini önerebiliriz.

Zeytin Yağlı Yemekler:
Ege’ye gelmişken zeytinyağlılardan söz etmeden olmaz. İzmir’deki pek çok restaurantta lezzetli zeytinyağlı yemekleri bulabilirsiniz. Ancak son yıllarda Alaçatı’daki butik mekanları da tercih edebilirsiniz. Burada birbirinden lezzetli taze otlardan zeytinyağlı yemek yapan mekanlar var.



NASIL GİDİLİR
Karayolu : Şehirlerarası Otobüs Firmaları ile Türkiye'nin tüm illerine gece ve gündüz düzenli otobüs seferleri yapılmaktadır. Terminalin merkeze uzaklığı 12 km. dir. Üçkuyular Otogarı: Çeşme- Seferihisar ve Gümüldür ilçelerine yaz kış düzenli olarak otobüs ve dolmuş seferleri yapılmaktadır. Merkeze uzaklığı 10 km. dir. Demiryolu : İzmir'den Ankara, İstanbul, Denizli, Aydın gibi şehirlere düzenli tren seferleri yapılmaktadır.
Merkez Basmane Garı, Tel:0.232.484 86 38
Alsancak Garı, Tel: 0.232.458 31 31
Denizyolu : Adres: İzmir Limanı- Alsancak, Devlet Denizyolları İzmir Acentası,
Diğer Limanlar; Çeşme Limanı, Dikili Limanı, Seferihisar-Sığacık Yat Limanı
Liman Tel : (+90-232) 464 88 64 - 464 88 89
Havayolu : Adnan Menderes Havalimanından yurtiçi ve yurtdışına periyodik olarak seferler yapılmaktadır. Merkeze uzaklığı 16 km. dir.
Hava Limanı Tel : (+90-232) 484 12 20




https://youtu.be/VHgqoL_MHFc                                            https://youtu.be/WlLFQKDX2PI                                         


                                                                izmir marşı haluk levent ile ilgili video   

Günün Sözü :
İzmir İle İlgili Sözler

İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
13 Nisan, 2017, Anytalya


türkiye lale logosu ile ilgili görsel sonucu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder