19 Nisan 2017 Çarşamba

TİTANİC' İN ÖYKÜSÜ

  

 Bundan dolayı geminin toplam yolcu sayısının yüzde 53'ü yerine yüzde 31'i kurtulabildi.

 Merhaba Değerli Dostlar,

Bundan tam 105 yıl önce 14 Nisan 1912 gecesi  dünyanın en büyük gemisi olan, tüm zamanların en ünlü gemisi Titanik, herkes tarafından bir deniz faciası nedeniyle tanınır oysa dev yolcu gemisinin ardında inanılmaz bir gizem saklı. Titanik ile ilgili bazı bilinmeyen gerçekleri aşağıda  sıralıyoruz.
-Titanik gemisi o kadar büyüktü ki sadece kazan dairesinde fırını kömürle besleyen 176 adam bulunuyordu.
-Filmde gemi batarken çalmaya devam eden müzisyenler senaryo güzelleşsin diye yaratılan bir sahne değil. Gerçekte de insanları sakinleştirmek için gemi batana kadar çalmışlardır.
-Gemideki aşçılardan biri o kadar çok alkol almıştı ki 2 saat boyunca dondurucu suda hayatta kalmayı başarabilmişti.
-Titanik gemisinin yolculuğundan bir gün önce filikaların nasıl kullanılması gerektiğine dair bir tatbikat planlanmıştı fakat bilinmeyen bir sebepten dolayı iptal edildi.
-Gemideki filikaların çoğu alabileceği kapasitenin altında doldurulup denize indirildi. Bundan dolayı geminin toplam yolcu sayısının yüzde 53'ü yerine yüzde 31'i kurtulabildi.
 -Gemiyi batıran buz dağı sadece 30 saniye erken fark edilseydi bugün bu içeriği yapmış olmayacaktık.
- Buzdağına çarptıktan sonra geminin batması 2 saat 40 dakika sürmüştü.
-Bunun sebebi de 30'un üzerinde Titanik mühendisi insanların gemiden kaçabilmesi için gemiyi çalışır halde tutmuş ve kendi hayatlarını feda etmişlerdir.

 

Bunun sebebi de 30'un üzerinde Titanik mühendisi insanların gemiden kaçabilmesi için gemiyi çalışır halde tutmuş ve kendi hayatlarını feda etmişlerdir.

 

Alıntı : onedio.com

RMS Titanic, White Star Line şirketine ait Olympic sınıfı bir yolcu gemisiydi. Harland and Wolff tersanelerinde üretilmiştir. Vikipedititanik resmi ile ilgili görsel sonucu

Uzunluk: 269 m, Yapım başlangıç tarihi: 31 Mart 1909, Suya indirilme tarihi: 31 Mayıs 1911Ağırlık: 52.310 ton, Yapım yeri: Belfast, Yapımcı: Harland and Wolff, Tasarımcı: Thomas Andrews

Önce Kendinizi Sevin ve sonra da Sevdiklerinizin değerini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun...
En iyi dileklerimle. Esen kalın...
 TİTANİK' İN GİZLENEN GERÇEK ÖYKÜSÜ

1910 yılında White Star Line şirketi, bastırdığı broşürlerle “batması imkansız” bir transatlantiğin reklamını yapıyordu. Geminin Mühendisi Thomas Andrews TİTANİK' İ ALLAH bile batıramaz demişti…
titanik resmi ile ilgili görsel sonucuDenize indirildikten sonra Titanic Belfast’tan İrlanda denizine götürüldü ve testlere başlandı. Titanic 1912 yılının 10 Nisan günü, İngiltere'nin Southampton Limanı’ndan ilk ve son yolculuğuna adım attı.  Bu devasa transatlantiğin ilk seferine katılmak için milyonerler, siyasetçiler, aktör ve aktrisler sıraya girmişlerdi. Yolcuğunun başında, Southampton limanını ter kederken Titanic bir tehlike atlatmış ve New York gemisiyle çarpışmaktan son anda kurtulmuştu. 10 Nisan 1912 günü tarihi yolculuk başladı… Titanik’in ikinci durağı Fransa oldu. Buradan aldığı yolcularla gemi toplam 2.240 kişiyle New York’a doğru yola çıktı. 14 Nisan1912 gecesi sıcaklık neredeyse 0 dereceye kadar düşmüştü. Kaptan Smith, telsizle gelen buzdağı uyarılarını dikkate alıp, geminin rotasını biraz daha güneye çekmişti.

Aslında öyle olmamıştı uyarı falan yoktu geminin güzergahında da BUZDAĞI olması imkansızdı peki ne olmuştu..  Fransa'dan NewYorka olan  güzergahta BUZDAĞI olması akla sığmıyordu gerçekte Geminin pusulası bozulup gemi kuzeye mi savrulmuştu.. Hayır okyonus suları İLAHİ HÜKÜM gereği kendi içinde kıvrımlara bürünerek gemiyi kimse fark etmeden kutuplara sürüklemişti.. Kaptan bile nerede olduğunu anlayamamıştı. Böylesi devasa ve sağlam bir geminin BUZDAĞI ile çarpışması sonucu batması imkansızdı zaten sis vardı gemide yavaş seyretmekteydi. BUZDAĞI ile çarpışmada olmamış sadece BUZDAĞI yandan gemiyi sıyırmıştı. AMA İLAHİ HÜKÜM gereği BUZDAĞI JİLET etkisi yapmış geminin yan güverte kaplamasını bıçak gibi boydan boya biçmişti.. Gemi bu yüzden batmış ALLAH bile batıramaz denilen gemi suların gizlice sürüklemesi sonucu kutuplara sürüklenmişti sisten kaptan bile geminin buralara nasıl geldiğini anlamamıştı.. Ama ALLAH gemiyi batırdı..
411Thomas Andrews (1873, İrlanda – 15 Nisan 1912 Atlas Okyanusu), gemi mühendisi.  Thomas Andrews Titanik in yapımında baş mühendis olarak görev aldı. Büyük gemi 31 Mart 1909 da yapılmaya başlandı ve 3 yıl sonra 10 Nisan 1912 yılında ilk seferine başladı. Ancak gemi ilk seferinde bir buzdağına çarptı ve öndeki 5kompartımandan ağır yara aldığı için 15 Nisan 1912 saat 02:20 de Atlas Okyanusunda battı. Geminin içinde Titanik’ i yapan kişi Thomas Andrews da yer alıyordu. Ve kurtulmayı denemeyi bırakın can yeleğini giymemişti bile. Bu gemi o kadar sağlam ki ALLAH bile batıramaz diyen mühendiste BUZDAĞININ bıçkısı altında bir kaç gemi mürettebatı ile aynı anda CAN verdi..
Filmlere konu olan AŞK hikayesi ise gerçek midir yoksa bu trajediyi gizlemeye yönelik uydurma mıdır bilinmez ama  hepimiz HADDİMİZİ bilmeliyiz yazarken düşünürken konuşurken dahi..ve ölümcül planlar yaparken insanların geleceğini ilgilendiren .. Hepimizin kaderimize HÜKMEDEN tek tasarruf sahibi ALLAH ımız var unutmamalıyız..
Alıntı : wordpress.com


https://youtu.be/tfhlKn-6OxM



Günün Sözü :  " Titanik gemisinin sahibi olan şirket, müzisyenlerin giydiği üniformaları geri getirmedikleri gerekçesiyle ailelerine fatura edip tahsil etmiş."

İbrahim Birol,  http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
19 Nisan, 2017, Antalya
türkiye simgesi resim ile ilgili görsel sonucu


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder