14 Nisan 2017 Cuma

DÜNYA TURİZM HAFTASI




turizm haftası 2017 ile ilgili görsel sonucu



Merhaba Değerli Dostlar,

Nihayet beklediğimiz gün geldi, 15- 22 Nisan tarihleri arası Dünya Turizm Haftası.
2017 Ocak ayı itibariyle başlatmış olduğum Turizm Yörelerimiz ile ilgili yazılarımda bugüne kadar, 10 farklı yöremizi sizlere tanıtmağa çalıştım. 
İlgili yörelerimizin Coğrafi, Tarihi, Kültürel bilgilerinin yanısıra, ne yenir ne içilir, nasıl gidilir gibi bilgileri gerek resimler ve gerekse tanıtım videolarıyla sizlerle paylaştım. İlgi duyan okuyucularım bu yöreler hakkında  umarım az çok bilgi sahibi olmuşlardır.
Tanıtım yazıları sizlerin büyük beğeni ve görüntülenme sayılarına ulaşıyor, tüm okuyucularıma sonsuz teşekkürlerimi, selamlarımı ve saygılarımı iletiyorum.

2017 Yılı Turizm Haftamız nedeniyle  tüm Dünya Milletlerinin ve Türkiye' mizin Turizm Haftasını kutlar, barış ve huzur getirmesini temenni ederim.

Önce Kendinizi Sevin ve sonra da Sevdiklerinizin değerini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun...
En iyi dileklerimle. Esen kalın...
İbrahim Birol

&&&&

Turizm Nedir?

İnsanların vakitlerini değerlendirmek, rahatlamak için yaşadığı yerden uzaklaşıp farklı bir yerde yaptığı tüm faaliyetlere turizm denir. Ülkemiz turizm açısında zengin kaynaklara sahip bir konumdadır. Ülkemiz birçok turizm çeşidini bünyesinde barındırır. Ülkemizde bulunan turizm çeşitlerinden bazıları.
Deniz Turizmi, Sağlık Turizmi, Kış Turizmi, Kültür Turizmi, Yayla Turizmi, Av Turizmi,
Golf Turizmi, Akarsu ( Rafting) Turizmi, Kongre Turizmi, Yat Turizmi, İnanç Turizmi,
Ve daha birçok turizm alanında ülkemiz zengin kaynaklara sahiptir.

kış spor resim ile ilgili görsel sonucuRAFTİNG RESİM ile ilgili görsel sonucu
golf spor resim ile ilgili görsel sonucu


Dünya Turizm Haftası

Turizmin rengi, dili, dini ve ırkı olmadığı unutulmamalı, bütünü birleştirici bir parça olduğu daima hatırlanmalıdır. Bu amaçla her yıl 15-22 Nisan haftası Dünya Turizm Haftası olarak kutlanır.
turizm haftası 2017 ile ilgili görsel sonucuTurizm, ulusal ve uluslararası düzeyde kazandığı dev boyutlarla, yatırımları ve iş hacmini geliştiren, gelir oluşturan, döviz sağlayan, istihdam alanları açan, sosyal ve kültürel hayatı etkileyen önemli toplumsal ve insancıl fonksiyonları başaran bir nitelik kazanmıştır. Bu nitelik dünyada turizme yönelik ulusal ilgiyi artırmış; turizmden beklentileri olan ülkeleri bu endüstrinin geliştirilmesine yöneltmiştir. Dövizin turizm yoluyla elde edilmesine yönelik faaliyetler, bu sektörün milli ekonomide önem kazanması sonucunu doğurmuştur. Turizmin özellikle gelişmekte olan ülkelerin ödemeler dengesine yaptığı olumlu katkı, ekonomik yönden turizmin yararlarını en önemli göstergesi olmuştur.


Turist ise belirli bir gelire ve boş zamana sahip olan konaklama, yeme, içme ve seyahat gibi somut dinlenme, eğlenme, merak, kültür, eğitim, spor, dini gerekler vb. soyut amaçlarla sürekli yaşadığı, çalıştığı bölgeden başka bir bölgeye seyahat eden ve gittiği bölgede en az bir gece konaklayan ekonomik anlamda tüketici olan kişi ya da kişiler topluluğudur. Turizm hizmetleri iki ana başlık altında toplanmaktadır. Bunlar, seyahat ve konaklama hizmetleridir.

Turizm Haftası Etkinlikleri

Turizm haftasında birçok etkinlik planlanmakta olup bu etkinliklerin bazıları şunlardır:
  • Türkiye Cumhuriyeti Turizm ve Kültür Bakanlığı’nın destekleri ile seminer, sempozyum ve panel düzenlenmektedir.
  • Turizm haftasının önemini belirten yarışmalar düzenlenmektedir.
  • Birçok şehrimizde turizm değeri olan bölgelere geziler düzenlenmektedir.
  • Okullarda belirli gün ve haftaların içinde kutlanan turizm haftası için kutlama programları yapılmaktadır. Bu kutlama programlarında genel olarak bilgilendirici yazılar okunur, şiirler okunur, yarışmalar yapılır. Öğrencilere turizmin değeri anlatılır.

https://youtu.be/_jjIKMl90iM

turizm tanıtım videosu 2017 ile ilgili video


turizm haftası sözler ile ilgili görsel sonucuİbrahim Birol,  http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
14 Nisan, 2017, Antalya
türkiye simgesi resim ile ilgili görsel sonucu



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder