18 Şubat 2021 Perşembe

REGAİB KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN




Merhaba Gönül Dostlarım,

Bir mübarek kandil gününe daha ulaştık. Bugün ne kandili diye merak edenler için bu sorunun cevabı Regaib Kandili. Üç ayların başlaması ile kandil zamanları geliyor. İlk kandil de bu akşam yani 18 Şubatı 19 Şubat' a bağlayan gece idrak edilecek olan Regaib Kandili. Onu Mirac ile Berat kandilleri takip edecek.

 Bugün Türkiye'nin dört bir yanında kandil vesilesi ile insanlar sevdiklerine, dostlarına, akrabalarına yani tüm yakınlarına dualarını ve iyi dileklerini Regaib Kandili mesajları ile ulaştıracaklar. 

REGAİB KANDİLİ FAZİLETİ VE ÖNEMİ NEDİR?

Regaib Kandili bu yıl 18 Şubat 2021 tarihinde idrak edilecek. Bu mübarek gecede Yüce Allah'ın rahmet, merhamet ve bağışı insanlığın üzerine yağar. Hicri takvime göre, yedinci ay olan Recep ayının, Müslümanlar arasında kutsal kabul edilen ilk cuma gecesi Regaib Kandilidir.

"Regaib" kelime anlamı açısından, kendisine rağbet edilen, arzulanan, talep edilen şey demektir. Regaib gecesi denilince; "Çok lütuf ve ihsanla dolu, kıymetli ve değeri büyük, çok iyi değerlendirilmesi gereken gece" olarak anlaşılır.

Regaib Kandilinde yapılacak ibadetler ve tövbeler çok önemlidir. İslam alemi için büyük önem arz eden bu mübarek gecede edilen dualar kabul olunur.

Regaibin diğer kandillerden farklı oluşu hem Recep ayında bulunması hem de Cuma gecesi oluşudur. Ayrıca Recep ayının hususiyetlerinden birisi de Regaib Kandili ve Mirac Kandili olarak bilinen iki kandilin bu ayda bulunmasındandır. 

Bu günler ve geceler, kendimizi denetleme ve değerlendirme bakımından önemlidir. Regâib kelimesi Kur'an'da “Regaib” şeklinde geçmemektedir. Ancak "reğabe" vden türemiş olan çeşitli kelimeler, Kur'ân 'da sekiz yerde geçmekte ve "reğabe" vnin ifâde ettiği mana için kullanılmaktadır. Terim olarak Regâib, Türkçe’ de kandil dediğimiz mübârek gecelerden biridir.

Bu gecede Yüce Allah'ın rahmet, bağış ve yardımlarının dağıtıldığına inanılır. Diğer bir ifadeyle bu ümit ve inançla Yüce Allah’a ibadet edilir.

alıntıdır

https://youtu.be/G8M4EppZA9s

" Regaib Kandilinizi kutluyor, bu mübarek gecenin ülkemize milletimize ve tüm İslam alemine sağlık, mutluluk, barış, huzur, birlik, beraberlik getirmesini diliyorum." İbrahim Birol

Gerçek Dostlar  ⚠️                                                                                                                 İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/ - Google'da Ara                                                18  Şubat 2021 Antalya-Türkiye




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder