6 Eylül 2021 Pazartesi

HAYDİ ÇOCUKLAR OKULA !

 



.YIL






Merhaba Gönül Dostlarım.
Bugün okullar açıldı. 2021- 2022  eğitim ve öğretim yılının başta çocuklarımız, anne ve babalar, ve öğretim görevlilerimiz için hayırlı bir yıl olması dileklerimle, bugünkü sayfamızı değerli psikolog ve yazarımız Gülseren Budayıcıoğlu' un bir yazısına ayırdım.  

En iyi dileklerimle , esen kalın.

İbrahim Birol

****

Sevgili Arkadaşlarım,

Uzun bir aradan sonra nihayet okullar açılıyor. Umarım öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz bu dönem çok başarılı, çok sağlıklı ve keyifli bir yıl geçirirler.

Bir zamanlar hepimiz çocuktuk. Çocukluğumuz zihnimizin en değerli, en unutulmaz hazinesidir. Diğer yandan değişen zaman ve koşullarla birlikte, çocukluğun nasıl yaşandığı da değişiyor. Bizler çocukken okul olmasa da sokağa çıkar, kendimize arkadaş bulur, oyunlar oynar, yaşıtlarımızı tanımaya, onlarla ilişki kurmaya çalışırdık. Özellikle milenyumdan sonra yani 2000’li yıllardan itibaren çocukların yaşam şekilleri çok değişti. Evde, dört duvar arasında, televizyon izleyerek büyüdüler. Kreşler, anaokulları ve ilkokul onların hayatla bire bir ilişki kurabilecekleri tek alan haline geldi.

Oysa bir çocuk hayatla ne kadar erken tanışır, o evden ne kadar erken çıkabilirse, hayata uyumu, başkalarında kendini görmesi, yaşıtlarıyla ilişki kurabildiğini, sevilebildiğini, kabul gördüğünü fark etmesi, onun ruhsal gelişimi açısından çok önemlidir. Virüs ne kadar tehlikeliyse, sosyal izolasyon da insanlar için, hele ki çocuklar için o kadar tehlikelidir.

Çocuklarımız bizim en kıymetli varlığımız, geleceğimiz, en güzel umutlarımızdır. Onları bir an önce her türlü önlemi alıp okullara, arkadaşlarının arasına, eğitim yuvalarına, mesleğine aşık öğretmenlerimizin gözlerinin içine bakarak ders dinleyecekleri sınıflarına uğurlayalım.

Şimdi de sevgili öğretmenlerimize seslenmek istiyorum.

İster ilkokul, ister orta ya da üniversite hocası olun, bilin ki sizin gözlerinizin içine bakan her öğrenci korka korka da olsa, oralarda bir şeyler arıyor. Ona nasıl baktığınız bile öyle önemli ki…

Sizin onlara verdiğiniz güven, gösterdiğiniz saygı, onlarla konuşurken kullandığınız ses tonu, yüzünüzdeki hafif de olsa bir gülümseme, onu onayladığınızı, ona güvendiğinizi belirten küçücük bir mimik, onlara verdiğiniz umut, hatta sizin kendinize gösterdiğiniz özen, giyiminiz, kuşamınız her şey ama her şey…

O kadar önemli ki…

Sevgilerimle,

Gülseren Budayıcıoğlu 

İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/ - Google'da Ara                                                                                  6  Eylül 2021 Antalya-Türkiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder