29 Ekim 2021 Cuma

CUMHURİYETİMİZ 98. YAŞINDA

 
























Merhaba Gönül Dostlarım,

Bugün Cumhuriyet Bayramı... Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları, şehitlerimiz ve gazilermiz minnetle anılacak.

Egemenliğin milletin elinde olduğu yönetim şekline Cumhuriyet adı verilir. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği çağdaş, uygar ve medeni bir yoldur Cumhuriyet. Özgürlüktür, kurallar çerçevesinde istenildiği gibi yaşamaktır. Türk oluşun vazgeçilmezi ve ülke yönetiminin temelidir. En büyük eserdir, en büyük mirastır Cumhuriyet. Halkın gücüdür, milletin sesidir, tam bağımsızlığın çerçevesidir. Uğruna nice savaşlar verilen, direnişler yapılan istiklal mücadelesinin, tam bağımsızlık savaşının en güzel örneğidir Cumhuriyet.

Cumhuriyet bayramının 98. yıldönümünü kutladığımız 29 Ekim günü sadece bir ülkenin kuruluşu değil aynı zamanda kurtuluşu olarak da adlandırılabilir.  

Devletin laik ve bilime bağlı hale gelmesi Cumhuriyet’in ilanı ile hızlanmıştır. İnsanlar dini vecibeleri kullanarak her şeyi mübah hale getirerek devlet yönetmeye alışık olduğundan bu biraz garipsenmiş ancak Atatürk tüm halka Cumhuriyetin ne kadar doğru bir yönetim biçimi olduğunu anlatarak benimsetmiştir.

Cumhuriyetimizi korumalı ve onu ilelebet ülkemizin yönetim biçimi olarak değişmemesini sağlamak biz vatandaşların görevidir.

"Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz."  Mustafa Kemal Atatürk


.YIL       Gerçek Dostlar   

İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/ - Google'da Ara                                                        29 Ekim 2021 Antalya-Türkiye


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder