18 Ekim 2021 Pazartesi

HER ŞEY GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ OLSAYDI

 




Merhaba Gönül Dostlarım,

Bir gün karı koca hayvanat bahçesine gezmeye giderler. Hayvanat bahçesinde dolaşırken kadın birden maymun kafesinin önünde durur, erkek maymunun dişisinin saçlarıyla oynayışına bakarak,

bunu bir sevgi bir bağlılık göstermek diye kabul ederek kocasına dönüp maymunları işaret ederek : “Görüyor musun ne kadar da romantik, işte aşk , sevgi bu” der.

Adam hiç sesini çıkarmaz. Sonra aslanların kafesine doğru yönelirler. Erkek aslan ve dişi aslan birbirlerinden uzak bir şekilde, ayrı köşelerde kendi hallerinde uzanmış vaziyettedir. Kadın: “Görüyor musun bak, nasıl da mutsuz ve üzgün bir aile izlenimi veriyorlar” der.

Adam karısının elinden tutar ve maymun kafesine geri getirir. Sonra yerden birkaç çakıl taşı alır kafesin içine, maymunlara doğru atar. Erkek maymun hızlıca kafesin uzak bir köşesine doğru kaçar.
Taşlar kendisine değmesin diye arkasındaki dişisini bile unutmuştur. Sonra döner aslan kafesine aynı şekilde bir kaç taş atar. Erkek aslan taşın dişisine atıldığını zannederek yerinden fırlayıp eşinin yanına giderek , öyle bir kükrer ki hayvanat bahçesi aslanın kükremesinden adeta yankılanır.

Adam karısına der ki: “Bak gördün mü? görünüşte ne yapıldığına bakma. Bu seni yanıltır. Görünüşte herkese mutlu aile tablosu çizen bir çok aile vardır ki, en ufak bir problemde birbirlerini yüzüstü bırakır.
Ve yine öyle asil aileler vardır ki, dışarıdan mutsuz gibi görünürler ama birbirlerine sımsıkı sarılmışlardır. Onların sevgisini ve bağlılıklarını yaşadıkları zorluk zamanlarında ancak anlayabilirsin.”

Adam devam eder “Öyle aşık görüntüsü verenlere aldanma. Nice aşık gördüğün kişi vardır ki, maymun gibi aşkları vardır, kaçıp gitmeye hazır. Nice acıdığın, mutsuz sandığın karı koca vardır ki, aslan gibi birbirilerine canlarını feda etmeye hazırdırlar.” der. 

Alıntıdır

Günün Sözü :





.YIL

Gerçek Dostlar   

İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/ - Google'da Ara                                                        18 Ekim 2021 Antalya-Tür


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder