30 Mart 2022 Çarşamba

HAYATI GÜZEL YAŞAYABİLMEK


 





Merhaba Gönül Dostlarım,

Sevgili okurlarım, yaşamak ne güzeldir değil mi? Severek, sevilerek, düşünerek, sevinerek…Ve hayatın acılarını, sancılarını duyarak… Zaman çok çabuk geçiyor. Kıymetini bilmiyoruz.

Hayatı güzel yaşamak için; hayatı hissetmek gerekir. Hayatı hissedin, yaşayın ve hayattan hoşnut olun ki,  hayatta yaşamınız güzel olsun.

Hayat nedir biliyor musunuz?  Hayat, kimi sevdiğin ve kimi incittiğindir. Güvendir, mutluluktur ve şefkattir. Yüreğine, nefretin yerine sevgiyi koymaktır.

Kıskançlığı yenmek, önemsemeyi, paylaşmayı öğrenmek ve güven duygusunu geliştirmektir.

İnsanların hayatında sahip oldukları iki ağaçları vardır. Bunlardan birisi “Mutluluk ağacı”, diğeri de “Hüzün ağacı” dır.  Bu ağaçlardan hangisini sularsan, onun meyvesini yersin..

Hayatta mutlu olmak için bir şey yap, güzel olsun.

Yapamıyor musun? Çok mu zor?  O zaman güzel bir şey söylemeyi dene.

Güzel bir şey de söyleyemiyor musun, hayata gönül gözüyle bakmayı dene, güzel bir şey gör. Güzel bir şey yaz. Eğer onu da beceremiyorsan, güzel bir şeye başla. Başlayacağın her yeni şey güzel şeyler olsun ki, hayatı güzel yaşayabil.

Hayatımız gizemli bir deneyimdir aslında. Hayata ve içindekilere nasıl ve nerden baktığımız bizler için çok önemlidir.

Çünkü bunun neticesinde mutlu olabildiğimiz gibi; endişeli ve karamsar da olabiliriz.

Aynı pencereden dışarı bakan iki adamdan biri, sokaktaki çamuru, diğeri ise gökteki yıldızları görür.

Gerçek huzurun ne olduğunu tam olarak anlayabilmek de yine bakışımız ve baktıklarımızla doğru orantılı olacaktır.

Huzur hiçbir gürültünün sıkıntının ya da zorluğun bulunmadığı yer demek değildir. Huzur bütün bunların içinde bile yüreğimizin sükûn bulabilmesidir

Hayatı güzel yaşamak için, kibirliliği bir tarafa bırakıp engin gönüllü olmak gerekir. Kibrine teslim olanla, hayatlarını kendi elleriyle zehir ederler.

İnsan olduğundan fazla görünmemelidir. Her işin üstesinden gelemeyeceğini bilmeli ve çaresiz yaşamamalıdır.

Her derdin bir dermanı olduğunu unutmamak gerekir. Her zaman bir ümit ışığının yolumuzu aydınlatacağını aklımızdan çıkarmamalıyız.

Bir iyilik yapacaksak hiç karşılık beklemeden yapmalıyız. Yaptığımız iyiliği unutmamız gerekir. İyiliklerimizi anlatarak onları kıymetten düşürmemeliyiz..

Hiçbir insan tek başına mutlu olamaz. Çevrenin de mutluluğu önemlidir. Hayatın güzelleşmesi için çevremizdekilerin de mutluluğu için gayret etmeliyiz. .

İnsanlara adaletli olmalıyız. Kendi çıkarlarımız için adaletten şaşmamalıyız. Çünkü bir günlük adalet kırk yıllık ibadetten üstündür.

İhtiraslarımızı törpülersek. Huzursuz olacağımız işlerden uzak durursak, yaşamak güzel değil mi? 

M.Yahya Efe

Günün Sözü : "Yalnızca kendimiz için yaşamamız olanaksızdır, binlerce doku bizi tüm insanlara bağlar. ".

  Gerçek Dostlar  ⚠️                                                                                             İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/ - Google'da Ara  
 30 Mart 2022 Antalya-Türkiye


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder