13 Mart 2022 Pazar

BAHARIN HABERCİLERİ (1/3)

 

Merhaba Gönül Dostlarım,

LEYLEKLER


Çocukken leyleklerin hep cami kubbelerinde ve cami minarelerinde yuvalarını görürdüm. Büyükler hacı leylek derlerdi onlara. Kış gelince hüzünle seyrederdik Mekke’ye dönüşlerini.

Meğer Mekke’ye gitmezlermiş. Daha uzaklara, Güney Afrika düzlüklerindeki verimli topraklara kadar uçarlarmış.
Bu göç 60 milyon yıldır devam ediyor. Homosapiens türünün 300 bin yıldan beri var olduğunu düşününce türümüz çok genç kalıyor onlara göre.

Yıllar önce devrinin en büyük mabedi, dünyanın 7 harikasından biri olan Efes’ deki Artemis tapınağının kalıntılarını gördüğümde ayakta kalan sadece bir sütun vardı. Ve o sütunun üzerinde bir leylek mağrur bir şekilde tapınağı bekliyordu.

O zaman çocukluğumdan kalan bir duygu aklımda pekişti ve leyleklerin kutsal varlıklar olduğu sezgisi içimde daha da sağlamlaştı.

Yaz başından beri Iğdır’dayım. Burası ve özellikle Aras havzası Türkiye’ye gelen leyleklerin önemli bir kısmının konaklama bölgesi. Yazın yüzlercesi ovanın düzlüklerinde süzülüyorlardı.

Baharda Leyleklerin gelişi şehir halkı için umudun ve yepyeni bir yılın habercisi. Onların gelişiyle her şeyin daha güzel olacağına inanıyorlarlar, yeni yaza dertlerinden arınmış yeni bir hayata başlar gibi giriyorlar.

Gidişleri de bir o kadar hüzünlü. 

YAREN LEYLEK 11. DEFA BURSA' DA..


Yaren leylek geldi.
Bursa Karacabey Eskikaraağaç Leylek köyünde yaşayan balıkçı Adem Yılmaz amca ve Yaren leylek 11. yılında tekrar kavuştu.



Ve sonunda. Herkesin merakla beklediği o buluşma nihayet gerçekleşti. Yaren Leylek 10. yılda da Adem Amca'yı unutmadı ve göçten geldiğinin ertesi gününde soluğu o meşhur kayıkta aldı. Ve birlikte kameraya böyle el salladılar.....Alper Tüydeş @alpertuydes And now...The meeting Turkey was eagerly awaited finally 




Bursa’nın Karacabey ilçesinde balıkçı Adem Yılmaz ile kurduğu dostluk hikayesiyle milyonların gönlüne taht kuran Yaren Leylek 12. yılda da göçten gelip Eskikaraağaç Leylek Köyündeki Balıkçı Adem Yılmaz’ın kayığına kondu. (AA)


took place. #StorkYaren

 did not forget Uncle Adem in its 10th year migration. The day after its migration, it found itself in that famous Adem's boat. Together They waved to the camerof@alpertuyd#StorkYaren


https://youtu.be/FlQeOwazdZA

  Gerçek Dostlar  ⚠️                                                                                           
 13 Mart 2022 Antalya-Türkiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder