9 Mart 2024 Cumartesi

HOŞ GELDİN YA ŞEHR- İ RAMAZAN 2024


                                                                                                      


   Merhaba Gönül Dostlarım,                                                  
İslam alemi için oldukça önemli bir dönem olan üç aylar adını verdiğimiz Receb ve Şaban aylarını geride bıraktığımız  bu son günlerden sonra, Cenab-ı Hakka şükürler olsun ki, bizleri mübarek Ramazana, kulluk borcunu en iyi şekilde göstereceğimiz oruca ve şükrümüzü ifade eden teravih namazına bu yıl da kavuşturmuş bulunuyor. 
10 Mart Pazar  günü kılacağımız teravih namazının ardından 11 Mart Pazartesi  günü tutacağımız ilk oruç ile bu mübarek aya girmiş olacağız.
 On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayı, herkese önce sağlık, iyilik ve güzellik, huzur ve mutluluk katmak üzere geliyor. 
Yüce Rabbe kulluk yapan insanların gerek yaratanına gerekse yaratılanlara karşı görev ve sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirmesi gereken ay olarak geliyor. Aynı zamanda yıl içerisinde kimi zaman unutulan vazife ve sorumlulukları bir kez daha hatırlatma ayı olarak geliyor.
Hiç şüphesiz nefsi eğitmenin ve terbiye etmenin yolu bu ayda açılır.  Sabır ve metaneti,  her türlü insani ve islami duyguları, azami derecede bize bu ay hissettirir.  Bütün insanlar eşitlik eğitimine bu ayda tabi tutulur. Yardımlaşma ve dayanışma bu ayda zirve noktasına ulaşır. Kulluk şuuru ve müslüman olmanın lezzeti daha derinden hissedilir. Yani insan, insani Vasıflarla tam olarak bezenir, mükemmelleşir, olgunlaşır.
Hiç şüphesiz ramazan ayı, Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı, oruç ibadetinin yerine getirildiği, içinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin bulunduğu sabır ve rahmet ayı olduğu gibi aynı zamanda açların doyurulduğu, çıplakların giydirildiği, düşenlerin kaldırıldığı, yoksulların himaye edildiği, dul ve yetimlere kol kanat gerildiği, bireysel ve toplumsal bazda nice güzelliklerin yaşandığı, bir sosyal yardımlaşma ve dayanışma ayıdır.
Oruç ve sabır ayında dayanışma, yardımlaşma ve paylaşma duygusu ile birlik beraberliğimiz güçlenir, manevi bir coşku yaşanır.                              
 Bu sene iftar sofralarında beraber olamasak da, dualarımızla manevi bir bağ kurabiliriz. Bu sabır ayında kendimizi ve çevremizi hastalıktan korumalı, dayanışma içinde olmalıyız.

Yüce Allah’tan bizleri huzur, birlik, beraberlik, barış ve kardeşliğin hâkim olduğu nice ramazanlara kavuşturmasını, Deprem bölgesindeki tüm yaralı, hastalarımıza şifalar ve depremzede vatandaşlarımıza sabır ve metanet vermesini diler, tuttuğumuz oruçların ve yaptığımız ibadetlerin kabul olmasını niyaz ederim.
Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan ayını idrak edebilmeyi ve yaşayabilmeyi temenni eder, Yüce Allah’tan bu mübarek ayın aziz milletimize ve İslam âlemine hayırlar getirmesini dilerim.
İbrahim Birol
Herkes farklı şekilde tükeniyor hayatta Kimi doğru insanı beklerken Kimi yanlış insana katlanırken... Ve herkes Bir şeylerin bedelini ödüyor Bazen seçimlerinin  
Bazen seçemediklerinin... 
https://youtu.be/lKnGfK0sVME?si=g2PiIx5VC6pZ7Yed
                                                       





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder