4 Mart 2024 Pazartesi

YAŞLILIK KAVRAMI

 

Merhaba Gönül Dostlarım,

Yaşlılık insanın kaderidir .
Uzun ömürlü her insan bunu
Yaşayacaktır. Orta yaşlarda
Başlayan bazı sağlık sorunları
Yaşlılıkta kendini daha çok
hissettirir…
İnsan Beyni bunu bildiğinden
Sağlıkla ilgili sorunlar , sosyal
hayattan yavaş yavaş geriye
Çekilmeler, bazıları için maddi
Sıkıntılar en kötüsü yalnız kalma
Yalnızlık insanı madden ve manen çok etkiler.
Bütün bu olumsuzluklara teslim
mi olacağız ? Tabii. Ki Hayır.
Elimizden geldiği kadar yaşam
düzenimizi değiştireceğiz.
Bize uygun olan yeni şartlara
uyumlu başka bir hayata
başlayacağız.

  • &&&&
















Yaşlanma doğumla başlayan ve ölüme kadar süren bir süreç olarak ele alındığında yaşayan her canlının kaçınılmaz olarak yaşlanacağı söylenebilir. Yaşlılığın insan yaşamında ne gibi değişimler yarattığı, bu yaşananların ne gibi sorunlara yol açtığı ve bu sorunları ortadan kaldırmaya dönük hangi hizmetlerin olduğunun tartışılması ile hangi tür yasal boşlukların ve eksiklerin olduğu ortaya çıkarılmaya çalışılacaktır. 

&&&&

Kötü görme yeteneğine rağmen sabahtan geceye kadar akıllı giyinen, saçı modaya uygun ve mükemmel makyajıyla 92 yaşındaki minyon, bakımlı ve gururlu bir bayan huzurevine taşındı. 70 yıllık kocası kısa bir süre önce vefat etti, bu yüzden taşınması gerekliydi. Huzurevi lobisinde saatlerce sabırla bekledikten sonra odasının hazır olduğunu söyleyince tatlı tatlı gülümsedi. Asansöre götürülürken küçük odasının görsel tarifi verildi.
"Bayılıyorum," diye heyecanlandı!!!
“Bayan Jones, odayı görmediniz.... Bekle! "
"Bunun bununla bir ilgisi yok" dedi. "Mutluluk önceden karar verdiğin bir şeydir. Odamı sevip sevmediğim mobilyanın nasıl düzenlendiğine bağlı. Önemli olan zihnimi nasıl düzenlediğim. Onu sevmeye çoktan karar verdim. Her sabah uyandığımda aldığım bir karar. Bir seçimim var: Günümü yatakta vücudumun artık çalışmayan kısımlarıyla yaşadığım sorunları düşünerek geçirebilirim, ya da yataktan kalkıp hala çalışan kısımlara şükredebilirim. Her gün bir hediyedir ve gözlerimi açtığım sürece yeni güne ve biriktirdiğim tüm mutlu anılara odaklanacağım, hayatımda sadece bu seferlik. “
Açıklamaya devam etti: “Yaşlılık bir banka hesabı gibidir. Yatırdığın parayı kaybedersin. Yani size tavsiyem, anılarınızdaki banka hesabınıza çokça mutluluk yatırmanız. Anılarıma katkı sağladığınız için teşekkür ederim. Hala para yatırıyorum. "
Ve bir gülümsemeyle dedi ki: "Mutlu olmak için beş basit kuralı hatırla:
1. Kalbini nefretten arındır.
2. Zihnini endişelerden arındır.
3. Basit yaşa.
4. Daha fazla ver.
5. Az bekle ve her anın tadını çıkar. “

Alıntıdır

The YearGerçek Dostlar 4 Mart 2024  İbrahim Birol      http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder