19 Nisan 2019 Cuma

BERAT KANDİLİ






Merhaba Gönül Dostlarım,


Berat Kandili

 Müslümanların kutsal gecelerinden birisi olan ve Ramazan ayının habercisi niteliği taşıyan Berat Kandili  24 Şubat Cumartesi Günü ve akşamı tüm müslüman aleminde dua ve ibadetler ile idrak edilecek. 

BERAT NE DEMEK 

Müslüman aleminde Berat Kandili heyecanı yaşanıyor. Berat, Arapçada "temize çıkmak" anlamına gelmektedir. Mübarek üç aylardan Şaban Ayı'na 15. gününe denk gelen Berat Kandilinin fazileti nedir...

Berat Kandili aynı zamanda Rahmet Gecesi gibi adlarla da anılır. Kur' ân-ı Kerim'de, suçsuzluk, kurtuluş belgesi (Kamer, 54/43) ve müşriklerle her türlü ilişkiyi kesme, onlardan uzak durma (Tevbe, 9/1) anlamlarında iki yerde berâet kelimesi geçmektedir. Hadislerde ise genellikle, günahtan kurtulma, bir iş veya zümreden uzak durma anlamlarında kullanılmıştır.
Berat Gecesi İslam alemi için en hayırlı gecelerden biridir. Berat gecesinin fazileti amel defterinin yazılmasından ileri gelir. Peygamberimiz Hazreti Muhammed Berat Gecesinin fazilet ve önemini şöyle anlatmıştır;
-Bu yıl içinde doğacak her çocuk, bu gece deftere geçirilir.
-Bu yıl içinde öleceklerin isimleri, bu gece özel deftere yazılır.
-Bu gece herkesin rızkı tertip olunur.
-Bu gece herkesin amelleri Allahü teâlâya arz olunur.
.Borçlarımızdan, ceza ve günahlarımızdan kurtulmak için bu gece dua edelim.. Allah affeden ve bağışlayandır, unutmayalım.. Eller semaya kalkıp, yürekler bir atınca bu gece, gözler sevinç yaşlarıyla dolacak… Kandiliniz mübarek, dualarınız kabul olsun!
Alıntı

Bu gece beraat kandili.. Günahtan kurtuluş gecesi..  Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez.
Dualarımızın Rabbimizin yüce katına iletilmisine vesile olan bu mübarak kandil gecesinde dualarda buluşmak ümidiyle Kandilinizi kutlarım.

https://youtu.be/2RgqxwVfJcI
İbrahim Birol,  http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
19 Nisan 2019,  Antalya-Turkey

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder