29 Haziran 2020 Pazartesi

DENİZ TUTKUSU





Fotoğraf açıklaması yok.






 Yaşam Öyküsü  

Merhaba Gönül Dostlarım,


Deniz dediğiniz alt tarafı yerdeki çukurları kaplamış olan tuzlu ve büyük bir su birikintisi! Kimi Deniz'i bu şekilde tanımlarken kimi de, Deniz'i bambaşka anlamlar yükleyerek tanımlar.

Deniz sizin için her ne ifade ediyor olursa olsun, eğer denize karşı bakıp içinizden bir şeyler yazmak geliyorsa onun için de bu sayfadaki yazıyı okuyabilirsiniz. 
Engin mavilikler yani denizler her zaman insanlara ilham kaynağı olmuş, denizlere pek çok anlam yüklenmiştir. Denizlerin güzellikleri ve insana hissettirdikleri, düşündürdükleri üzerine pek çok yazılar yazılmıştır.
Deniz denilince akla engin mavilikler, sıcak sahiller ya da fırtınalar ve dev dalgalar gelir. Pek çok insanın bir geçim kaynağı olmasının yanında denizler insanları düşüncelere sürüklemiştir. Uçsuz bucaksız uzanan deniz manzaraları sanatçılara ilham, insanların duygularını ifade etmelerine vesile olmuştur. 

Yaz mevsiminin gelmesi ve sıcakların artması ile insanın içinde ister istemez, deniz kıyısı ve su ile ilgili duygusal yazıları okumayı ve yazmayı çağrıştırıyor, bende  buradan yola çıkarak aşağıdaki yazıyı ve Yahya Kemal Beyatlı' nın Deniz ile ilgili bir şiirinden alıntı bir bölümü sizlerle paylaşmak istiyorum,

Çıktığın yolda, bugün, yelken açık, yapyalnız,
Gözlerin arkaya çevrilmeyerek, pervâsız,
Yürü! Hür mâviliğin bittiği son hadde kadar!…
İnsan, âlemde hayâl ettiği müddetçe yaşar.
Yahya Kemal Beyatlı
~ İbrahim Birol ~

****
Deniz Tutkusu

Matt ve Jessica Johnson, tipik Amerikan çiftiydi - evlerini ve arabalarını satıncaya kadar, 100.000 $ tasarruf etmek için üç yıl boyunca yığıldılar ve daha sonra uzun bir tatilde dünya çapında yelken açmak için işlerinden ayrıldılar.
Son dört yıldır, zamanlarının çoğunu Peru, Guatemala ve Virgin Adaları gibi yerlere seyahat eden bir yelkenliyle geçirdiler.
Çift, herkesin yaptıklarını yapabileceğini söylüyor.
“Özel olmanıza gerek yok; zengin olmanıza gerek yok, ”dedi Matt, CNBC ile paylaştığı bir videoda.
“İnsanlara gerçekten bir macera yaşayabileceğini göstermek istiyorum. Biraz farklı bir hayat yaşayabilirsiniz. ”
Açık su için kuru toprak ticareti yapmadan önce, Michigan merkezli çiftin yıllık geliri yaklaşık 125.000 dolardı. Matt yerel bir araba bayisinde ve Jessica bir sigorta şirketinde çalışıyordu.


Jessica, CNBC’ ye bir e-postayla yaptığı açıklamada, bunun yapmak istediğimiz bir şey olduğuna karar verir vermez bu gezi için tasarruf etmeye başladık.
Çift evlerini ve arabalarını sattı ve Matt’in ebeveynleriyle birlikte geri döndü. Yaklaşık 100.000 $ tasarruf etmek için toplam üç buçuk yıl geçirdiler.

Çift, normal bir yaşam tarzından çok maceraya sahip olmayı tercih ettiklerini fark etti.
Saber 34 Targa ve yılda yaklaşık 25.000 dolar harcama bütçesi ile Ağustos 2012′de yola çıktılar.


Oraya git ve bir şeyler gör.

İkili bir konser yelkencilik dersi vermek ve bir teknenin teslim edilmesine yardımcı olmaktan başka, ikili 2012′den beri çalışmadı. Neredeyse tamamen tasarruflarında yaşıyorlar. CNBC’ ye e-postayla verdiği demeçte, “Güven fonu veya miras gibi başka bir finansal ağımız yoktu.” “Tasarruf etmeye başladığımızdan beri ve aynı zamanda seyahat etmeye devam ederken çok tutumlu bir yaşam sürdük.”Bir sonraki durakları mı? Kuzey Kutup Dairesi. Şu anda Florida’ dalar, Quebec’te inşa edilen yeni Trisalu 37 tekneleri uzun yolculuk için hazırlanıyor. Dört ay içinde tekrar yelken açmayı bekliyorlar. Jessica, “Sadece dürüstlüğe ve kararlılığa ve biraz sağduyuya sahipseniz, herkes bu yaşam tarzını üstlenebilir.” Dedi.“Sizi sadece çizgileri atmaktan ve dünyanın en güzel yerlerinden bazılarına yelken açmanızı engelleyecek hiçbir şey yok.”
cnbc.com


2012'de 'Amerikan Rüyası' sırasında popüler yaşam tarzının ne olduğunu öğrendik; daha az cesur bir yaşam için evimiz, kariyerimiz ve tutarlılığımız. Çevremizdeki herkes kariyerlerini sürdürmek için çalışma saatlerini ofiste geçirirken, masanın arkasından çıkmak ve dünyayı keşfetmek istedik.
Michigan Gölü kıyılarında büyürken, her zaman su ile özel bir bağımız oldu. Ne olursa olsun, her zaman ona geri döneriz. Yaklaşık 8 yıl önce rıhtım hatlarını attık, evimize veda ettik ve bir ömür boyu maceraya başladık.
web sitesi fotoğraf hakkımızdaOrta Amerika'daki bir sezondan Atlantik' i iki kez geçerek bir alüminyum tekne tamirine ve ardından Kuzey Kutbu' na yelken açarak kutunun dışına çıkmayı seviyoruz. Bir katamaran inşa etmeye hazırlanırken ve yolculuğumuzun bir sonraki aşamasına başlarken kasırga hayatımızın bir sonraki aşaması için bize katılın.   
Jessica ve Matt Johnson çifti, 2011 yılının yaz aylarında hayallerini gerçekleştirmek için ilk önce evlerini, sonra arabalarını sattılar, işlerinden istifa ettiler; birikimlerini hazırladılar ve bir tekne satın alarak yola çıktılar. 2012 yılında ise Georgie isimli bir kedi sahiplendiler. Sahiplerinin dediğine göre Georgie, gemi yolculuğunda ayakta durmak konusunda onlardan daha başarılı. Kedi Georgie yüzmeyi de biliyor çünkü tekneden denize atladığı zaman mecburen öğrenmiş

Bu yazı İngilizce bir metinden alıntı olup, sonradan Türkçeye çevrilmiştir.

Fotoğraf açıklaması yok.Fotoğraf açıklaması yok.

Fotoğraf açıklaması yok.Fotoğraf açıklaması yok.



https://youtu.be/7CS_p0P-8es

Günün Sözü : " İnsan kıyıyı gözden kaybetme cesareti olmadan yeni denizler keşfedemez." (Andre Gide)


29   Haziran 2020, Antalya-Türkiye


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder