14 Kasım 2020 Cumartesi

ZAMAN DEĞERLİDİR PİŞMANLIK YOK (2)


Bronnie Ware    



İzmir Depremi                                                                    


Merhaba Gönül Dostlarım,
" Anılardaki Son Pişmanlıklar" başlıklı bir önceki yazımın okuyucularım tarafından büyük ilgi görmesi beni bir hayli sevindirdi. Hal böyle olunca bende bu kitapla ilgili bilgileri daha geniş olarak ikinci bir sayfada okuyucularıma aktarmak istedim. 
Ölmeden Önce En Çok Pişman Olduğumuz 5 Şey kitabını okuduysanız inceleme eklemeyi unutmayın. okur kitap hakkındaki düşüncelerinizi ve yorumlarınızı merak ediyor. Yazar: 
Çevirmen: Meliha Özge Onan
Yayınevi: Yakamoz Yayınevi, : 364 sayfa
Keşkesiz bir hayat yaşamak için...1-Cesur olun.2-Hırsınıza yenilmeyin.3-Dürüst olun.4-Kendinize ve çevrenize değer verin.5-Mutluluğu kovalayın. Hiç kimse hayatı boyunca bir başkasının gözleriyle görüp bir başkasının kalbiyle hissedemeyeceği için kimse birbirinin ne çektiğini de bilemez. Kalbini dinle ve korkma..."Bilge, şefkatli, umut dolu ve dokunaklı bir kitap. Herkes okumalı!"-Cygnus Review-"Çok güçlü ve etkili bir kitap..."
****
Bazen hayat beklenmedik bir kargaşa getirir. Bazen beklenmedik nimetler getirir. Her ikisini de nasıl görüntülemeyi seçeceğiniz, neşe veya pişmanlık dolu bir yaşam yaratıp yaratmadığınızı belirler.

2009'da Bronnie Ware, "Ölümden Pişmanlıklar" adlı bir internet makalesi yazdı. Ölmekte olan insanlarla çalışmak ve son haftalarında onlarla yakın ilişkiler geliştirmek, hastaların farklı yapmak istedikleri de dahil olmak üzere yaşam ve ölüm hakkında ham ve dürüst konuşmalar ile sonuçlandı.

Bronnie daha sonra çok sevdiği bazı hastaların isteklerini yerine getirerek bu bilgeliği makalesi aracılığıyla paylaştı. Dünya çapında milyonlarca kez izlenen çevrimiçi dünyayı kasıp kavuran bu olay, Bronnie' nin yaşamının daha fazla paylaşılması ve miras kaldığı bilgeliğin nasıl uygulanacağı konusunda isteklerde bulunuldu. Bu onun en çok satan anı, 32 dilde çevirileri ile dünyanın dört bir yanından bir milyondan fazla kişi tarafından okundu.

Anı kitabının bu kadar geniş kültürlerden gelen insanlarla bu kadar güçlü bir şekilde yankı bulmasının bir nedeni var: Hepimiz aynıyız. Hepimiz gerçekten en iyi hayatımızı yaşadığımızı bilmek istiyoruz.

Kimse pişmanlık istemez. Kimse onlara sahip olmak zorunda değil.

Bu kitabın hayatım üzerinde derin bir etkisi oldu.

— Dr Wayne W. Dyer

Kalbinin seni çağırdığı hayatı yaratmada bir seçenek var.

Ölümün En İyi Beş Pişmanlığı, pek çok kişiden kalplerinin istediği hayatı yaratmak için gereken cesareti bulmalarına yardımcı oldu.

Sana da yardımı dokunabilir.

En iyi hayatını yaşamayı, kendine karşı gerçek nezaketi öğrenmeyi, cesur olmayı ve kim olduğunla gurur duymayı hak ediyorsun.

Başka biri sana bunu hak ettiğini söylediği için değil. Çünkü kalbin sana söylüyor. Kalbin bunu hak ettiğini zaten biliyor.

Ayrıca derin bir sevgi ile kendinizi tedavi etmek ve saygı ve sevinç ile zaman hediye kullanmak istiyor.


Kalbin pişmanlık acısını istemiyor.

Sevgini ve cesaretini istiyor.

Cesur, hayat değiştiren bir anı seçimi gücünü ve zamanın kutsallığını kucaklamak için ilham verici. Eğer teklik kutlamak ve sevinçle kendinizi en iyi sürümü haline olduğundan emin olmak için cesaret istiyorsanız, bu kitap tam size göre.

Bronnie' nin kişisel hikayesinin bu içten anlatımında, kendi dönüşümünüzü desteklemek için gerçek hayattan örnekler ve hayat değiştiren hikayeler sunuyor.

Bronnie, ölüme yakın olanların derslerini kendi yaşamına uygulayarak, normal deneyimlerin çok ötesinde seviyelerde nasıl var olunacağı ve cesur olunacağı konusunda derin bir anlayış geliştirdi.

Pişmanlıkların önemini ifade ederek, siz de bu sorunları güven ve cesaretle nasıl ele alabildiğinizi ilk elden gösteriyor.

https://youtu.be/nayz3xJxRTA

Günün Sözü :Keşkesiz bir hayat yaşamak için...1-Cesur olun.2-Hırsınıza yenilmeyin.3-Dürüst olun.4-Kendinize ve çevrenize değer verin.5-Mutluluğu kovalayın. Hiç kimse hayatı boyunca bir başkasının gözleriyle görüp bir başkasının kalbiyle hissedemeyeceği için kimse birbirinin ne çektiğini de bilemez. Kalbini dinle ve korkma..." Cygnus Review

 Gerçek Dostlar  ⚠️                                                              İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/ - Google'da Ara                           14  Kasım 2020 Antalya-Türkiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder