26 Kasım 2020 Perşembe

KİTAP OKUMAYI SEVMEK...



 

Kitap Tanıtımı                                                                                                                                                                                    

Merhaba Gönül Dostlarım,

 Sizlerle bu sayfalarda Kitap Tanıtımı yapmadığımızdan bugüne üzerinden  bir hayli zaman geçti, Bilindiği üzere  önceliği olan konu başlıklarımız önem arz ettiği için bu sıralar yeni yayınlanan kitapları tanıtma fırsatı bulamadım.  Zamanımıza damga vuran önemli bazı konuları anlatan bu her iki kitabın özetlerini aşağıda sizlerle paylaşmak istiyorum.

 Kitap okumayla ilgili sözleri  hiç bir zaman unutmamamız gerekir.. 

   "Kitaplar da dostlar gibi az, fakat iyi seçilmiş olmalıdırlar." .                                                "Yetişen zekaları kitaplarla beslemeyen uluslar, yıkılmaya mahkumdurlar."                     "Kitapsız büyüyen çocuk, susuz büyüyen ağaca benzer." 

 En iyi dileklerimle, esen kalın,                                                                                                         İbrahim Birol      

****

 AJANDA  2021 HAYAT MEMAT                    Geleneksel Metis Ajandası’ nın bu yılki teması: Hayat Memat.2020’de yaşadıklarımız hem malumun ilanıydı, hem de bizi hazırlıksız yakaladı. On yıllardır bilim insanlarından, çevrecilerden, duyarlı politikacılardan gelen uyarılar, çığlığa varan alarm sinyalleri kulağımızın arkasında bir yerde vızlıyordu; ama hayatlarımızın ucu sonu belirsiz bir karantinaya dönüşeceğini öngörememiştik.      Pandeminin maddi ve manevi faturası ağır oldu hiç şüphesiz. Kaybedilen canlar canımızı yaktı, bazılarımız işinden ya da sağlığından oldu, ilk andaki şaşkınlık ve korkuyu süreğen bir kaygı takip etti. İmkânı olanlar hayatlarını askıya alıp evlere çekildi, birçok kişi ise göstermelik önlemlerle eskisi gibi çalışmaya ve yaşamaya devam etmek durumunda kaldı; felaketler karşısında bile eşit olmadığımız ortaya çıktı. Yine de bu sıkıntılı süreç bir şeylerin farkına varmamızı sağladı. Dünya üzerindeki diğer canlılara ne istersek yapabileceğimizi düşünmenin yanlış ve tehlikeli olduğunu gördük mesela. İnsan işgalinden kısmen de olsa kurtulan doğanın yeniden canlanabildiğini gördük. Hayatlarımızın aslında ne kadar kırılgan olduğunu bir kez daha fark ettik ve belki de hayatta neyin gerçekten önemli olduğunu sorduk kendimize. Hayat Memat ajandası da işte bu düşüncelerden doğdu: hayat ve ölümle ilişkimizi gözden geçirme ihtiyacından. Bunun için yine kitaplara çevirdik bakışlarımızı ve sevdiğimiz yazarların rehberliğinde hayata ve ölüme farklı perspektiflerden bakmaya çalıştık. Belki daha az kayıt düşeceğiz bu yıl ajandalarımıza, ama zihinlerimizde daha çok yol alabilmeyi umuyoruz. Fiziksel mesafemizi korurken sosyal dayanışmayı güçlendirmek, hayatın ekonomik çıkarlara kurban edilmediği bir dünya kurmak azmiyle, sağlıklı bir yıl dileğiyle. .                         

Yazarlar:    

****     

Es Semi                                                              Susma Konuş O Seni Duyar

Ben gizli bir hazine idim. Bilinmek istedim.”

Hep susturulduk. Sevdiğimizi söyleyemedik, rahatsızlığımızı anlatamadık, bunu istiyorum diyemedik. İfade edemedik. Oysa ifade hayatın kilidini çözer. Çünkü biz Allah’ın ifadesiyiz. Ve bu dünyaya kendimizi ifade ederek aslında O’nu ifade etmek için geldik. İfade yaratılışın özüdür. İfade edememek, susmak, varlığını inkâr etmek, Allah’ı reddetmektir.
Sülaleden, eski zamanlardan gelen ifade edilmemiş duygular; 
blokaj, engel, çözümsüzlük, acı ve kayıplar olarak bize aktarılır. Biz bu kayıtları fark etmeden taşırız. Hayatın sırrı kendini ifade etmekken, ifadeyi çözen kilidi açabilecekken susar, aynı sarmalda döner durur, hayatı bir hapishanede gibi yaşarız. İlk kitabı Kaderini Değiştir’de kendi tekniği ARTT (Uyanış, Yükseliş, Değişim Tekniği) sayesinde on binlere sağlıklı ve mutlu bir hayatın kapılarını açan Güneş Tan, Serhat Koçak’la birlikte yazdığı bu kitabında kendimizi ifade etmemizin önündeki engelleri nasıl kaldıracağımızı, varoluşumuzu korkmadan nasıl ifade edebileceğimizi anlatıyor. Blokajlar nelerdir, atasal kayıtlar nasıl çözülür, bizi rahatsız eden varlık ve büyü enerjilerinden nasıl kurtulunur? Hastalıklar nasıl iyileşir, geçmişteki dehşet hikâyelerinden, korku, endişe, taciz kayıtlarından nasıl özgürleşilir?

Nasıl huzurlu, mutlu bir hayatı sadece kendimiz olarak yaşarız?  Zamana damga vuran bir özgürleşme kitabı. Özgürlüğe hoş geldin!

Yazarlar: Güneş Tan ve Serhat Koçak

https://youtu.be/mBLCIdsxDZE

 Günün Sözü:

"İyi kitaplar okumayan insanın, okumuş olmasıyla cahil kalması arasında hiçbir fark yoktur."

Gerçek Dostlar  ⚠️                                                                                                           İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/ - Google'da Ara                                    26  Kasım 2020 Antalya-Türkiye





"Otuz yaşına gelinceye kadar kitapları sevmeyen, sonraları da onları anlayacak kadar sevmeyecektir."
"Otuz yaşına gelinceye kadar kitapları sevmeyen, sonraları da onları anlayacak kadar sevmeyecektir."
"Otuz yaşına gelinceye kadar kitapları sevmeyen, sonraları da onları anlayacak kadar sevmeyecektir."
"Otuz yaşına gelinceye kadar kitapları sevmeyen, sonraları da onları anlayacak kadar sevmeyecektir."


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder