27 Eylül 2022 Salı

HER ŞEYE RAĞMEN

 



Merhaba Gönül Dostlarım,

SON DAKİKA
Mersin’in Mezitli ilçesine bağlı Tece Mahallesi’nde polis karakolunda silahlı ve bombalı saldırı düzenledi.
İddiaya göre saldırıyı psikolojisi bozulan bir polis memuru düzenledi.
Rabbim;
Vatanımıza, bayrağımıza, ezanımıza, birlik ve beraberliğimize göz diken hainlere fırsat vermesin.
Geçmiş olsun.. 🇹🇷

****
“100 yaşından büyük hastalara sormuşlar
‘En büyük pişmanlığınız nedir?’
📌
Cevap verenlerin çok büyük bir kısmı, yaptıklarından değil, yapamadıklarından pişmanmış.
📌
Spora gidemediğinden, seyahat edemediğinden, kendine vakit ayıramadığından yakınmışlar.
📌
İnsan keşke demek için mi yaşar, yoksa doyasıya yaşamak için mi ?
📌
Biliyorum. ‘Tabi senin tuzun kuru. Hayat sana güzel. İstifa da ettin.’ diyenler bir hayli fazladır. Unutmayın: her şey, dışarıdan güzel görünür. Ve her zaman, sahip olduklarımıza değil, elimizde olmayanları arzularız.
📌
O yüzden, olay sadece seyahat etmek ya da yolda olmak demek değil. Asıl olay, kendini geliştirmek, üretmek, yaşamak ve bir sonraki gün, bir adım daha ileriden devam edebilmektir.
📌
Hayat zordur. Mücadeleler, hırslar, egolar, arzular. Ama hayat güzeldir. Hem de çok. Kıymetini bilin. Yarın ölecekmiş gibi yaşayın. Mutlu olmak için yaşayın. Ciddiye de alın. Ama çokta umursamayın.
📌
Hayat deneyimdir. Kendinizi geliştirin. Ve her neye yetkinliğiniz varsa, asla peşini bırakmayın. Sanmayın ki, bugünün başarılı insanları, tek denemelerinde bugünkü konumlarına geldiler.
📌
Hepimiz bir mücadele içindeyiz. Savaşırken, yaşamayı unutuyoruz. O yüzden, sabah uyandığınızda doğan güneşe lanet ederek güne başlıyorsanız, o işi bırakın. Deneyin. Bir kaç gün uzaklaşın. Tek başınıza bir yerlere gidin.
📌
Büyük şehirlerde kendimizi dahi tanımıyoruz. Vaktimiz kalmıyor. Stresten ölüyoruz. Bir kere geldiğiniz bu dünyada, 1000 kere isyan ettiğiniz işi yapmayın. Ev de almayın. Araba da. Kendinize yatırım yapın.
📌
Bunu, 5.5 yıl dünyanın en büyük danışmanlık şirketlerine çalışırken, varını yoğunu seyahate yatırıp, şimdi seyahat bloggeri olmuş birisi ve 40 günlük yalnız başına Türkiye turunu yaşamış ve kendini tanımayı öğrenmiş birisi olarak söylüyorum.
📌
Hayat, mutlu olmak için vardır. Zengin veya kariyer sahibi olmak ya da annenin kuzeninin görümcesi sırf senin düğününde oynayacak diye dünya kadar borca girip borç altında mutlu/mutsuz evli olmak için değil.
📌
Hayat, her şeye rağmen güzeldir. Yeter ki, kendini keşfet ve yeteneklerinin farkına var.
📌
Herkes içindeki hayali yaşamak için vardır.
Hayal et.
Düş Peşine...”
Deniz Pehlivan


the Year 

  Gerçek Dostlar  ⚠️     27 Eylül 2022

               İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder