3 Ekim 2022 Pazartesi

59. ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ ( 1 )

 










 Merhaba Gönül Dostlarım,

Bu yıl 59'uncusu düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin açılışı gerçekleştirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen festivalin açılış töreni öncesinde kırmızı halıda şıklık yarışı yaşandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenen 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali, kırmızı halı ve açılış galasıyla başladı. Kırmızı halıda her sene olduğu gibi bu yıl da şıklık yarışı yaşandı. Geceye, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Perihan Savaş, Erkan Can, Nurgül Yeşilçay ve Oktay Kaynarca'nın yanı sıra, festivalde yer alan filmlerin yönetmenleri, oyuncular, Türk sinema ve televizyon dünyasının birbirinden ünlü yıldızları ile Antalyalı sinemaseverler katıldı.

Kırmızı halı geçişi sonrası, Nefise Karatay ve Yekta Kopan’ ın sunumuyla Antalya Spor Salonu’nda gerçekleşen açılış galasına geçildi. Perihan Savaş ve Erkan Can’a 'Onur Ödülü'nün, Zerrin Tekindor’a ise 'Başarı Ödülü’nün verildiği törende Edebiyat Uyarlaması Senaryo Yarışması’nın kazanan projeler de açıklandı. Festivalde gösterilecek filmlerin ekipleri ve jüri üyelerinin de katılımıyla gerçekleşen açılış töreninde Mustafa Sandal da konser verdi.


BAŞKAN MUHİTTİN BÖCEK: DAHA NİCE 59 YILLAR DİLİYORUM

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise, "Altın Portakal demek Antalya, Yeşilçam, sinema ve bir taraftan da kortej demek. Bugün kortejimizi tamamladık ve halkımızla sanatçılarımızı buluşturduk. Daha nice 59 yıllar diliyorum. Emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

#59AltınPortakal heyecanında bizimle birlikte olan destekçilerimize teşekkür ederiz; iyi ki varsınız!

#AntalyaFF2022 #AntalyaAltınPortakalFilmFestivali #filmfestival #Antalya Antalya Büyükşehir Belediyesi



the Year 

  Gerçek Dostlar  ⚠️     2 Ekim 2022

               İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder