28 Temmuz 2023 Cuma

DOĞAYI YOK ETMEK YAŞAMI YOK ETMEK DEMEKTİR



 







Merhaba Gönül Dostlarım,


Latmos' ta, Akbelen' de, Kaz Dağları'nda, İkizdere'de ve daha birçok yerde görülen vahşi madenciliğin sebebi, emeğin ve doğanın yağmalanacak ve sömürülecek nesne olması. Bu düzende emek ve doğa servet biriktirilecek bir talan alanıdır. Doğa tüm canlıların, emek de sizin olana kadar bu saldırı bitmeyecek. Bu döngü gelişmişlik palavrası altında işliyor ama yapılanlar gelişmişlik değil yok oluştur. Bu kıyımda birileri servet biriktirirken halk ve tüm canlıların, suyun, kültürel mirasın yaşamı geri dönülemez şekilde katledilmektedir. Bize bir şey olmaz demeyin, muhakkak size de sıra gelecektir. Bu canavar durdurulana kadar durmayacaktır.
Alıntıdır

****
“Destroying Nature is Destroying Life”: Alman çevreci STK, Robin Wood Vakfı tarafından düzenlenen, kontrolsüz sanayileşmenin yol açtığı tahribata ve insanların  neden olduğu çevre felaketlerine dikkat çekmek için yeni ve güçlü bir farkındalık kampanyası sloganı.

Petrol çıkarmanın, ormanları yok etmenin, kontrolsüz tarım yapmanın "doğayı öldürmek" olduğunu hepimiz biliyoruz, duyuyoruz ve bu sorunlar kişisel olarak bizi etkilemediği sürece gözardı ediyoruz. Fakat bizim duymadığımız, bu problemlerin göbeğinde yaşayıp gözardı edemeyen gerçek kurbanlar var.


avatar
Zehra Karahasan

Editor - yesilodak.com





 the Year    Gerçek Dostlar    ⚠️       25 Temmuz  2023   İbrahim Birol      http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder