6 Temmuz 2023 Perşembe

KIZ KULESİNİN SON HALİ

 

















Merhaba Gönül Dostlarım,
Kız Kulesi'nin son hali görüntülendi
Restorasyon çalışmalarına 2021 yılında başlanan, İstanbul'un tarihi simgelerinden biri olan Kız Kulesi'nin son hali havadan görüntülendi. Mayıs ayınının ilk haftasında açılması planlanan Kız Kulesi, etrafında bulunan iskelenin kalkmasıyla tamamen ortaya çıktı.
İskelelerin kaldırılmasıyla Kız Kulesi'nin son hali daha net göründü. Bazı yurttaşlar tarihi yapının fotoğraflarını çekti.
TARİH VERİLMİŞTİ
Restorasyon çalışmalarının devam ettiği Kız Kulesi'nin mayıs ayının ilk haftasında açılması   planlanıyor.  

"DEPREME KARŞI   GÜÇLENDİRİLİYOR"
 Restorasyonla ilgili bilgilendirmede, "Tarihi   yığma duvarlardaki güçlendirme çalışmaları     tamamlanmıştır. İmalatları tamamlanan kale   duvarlarında iskele sökümleri   gerçekleştirilmeye başlanmıştır. Diğer   mahallerde de iskele sökümlerine devam   edilecektir. Kız kulesinin bekası açısından   kule ve kale restorasyon çalışmalarına ilave   olarak ada çevresinde ortaya çıkan zemin     zafiyetlerine yönelik tahkim çalışmaları   başlamış ve zemin güçlendirme çalışmaları   devam etmektedir. Ada sınırları hizasında   ortalama 24 metre derinlikteki ana   kayaca ankre çelik-betonarme   bütünleşik kazık imalatı   yapılmaktadır. Böylece yapının etrafı   olası sarsıntılara, zemin   kaymalarına  ve diğer oluşabilecek   tehlikelere karşı güçlendirilmektedir.   Ada bünyesinde gerçekleşen tahkim   güçlendirme ve kule-kale   mahallerindeki diğer imalatlar koordineli olarak devam edilmektedir" denilmişti.
İstanbul'un 2 bin 500 yıllık tarihe sahip simgelerinden Kız Kulesi'nin restorasyonunda sona yaklaşıldı. Bir süredir restorasyon çalışmaları devam eden Kız Kulesi'nin çevresinde bulunan iskeleler kaldırıldı.
Alıntı : https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiye/kiz-kulesinin-son-hali-goruntulendi

https://youtu.be/qcVOw9Jhsug

" Güneşin doğuşu bir başka, batışı bir başka, gecesi ayrı keder, gündüzü ayrı bir yer,         sevgililerin vazgeçilmezi, gözyaşlarının sessiz adresi Kız Kulesi."

 the Year    Gerçek Dostlar    ⚠️       6  Temmuz  2023   İbrahim Birol      http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder