8 Nisan 2020 Çarşamba

YER KÜREYE SAYGI




Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, yazı ve açık hava



Merhaba Gönül Dostlarım,

Her konuya geniş açıdan bakmaya çalışırım. Her şerde de bir hayır aramaya çalışırım. Corona virüs maalesef en başta sebep olduğu ölümler ve ardında bırakacağı bir çok ekonomik zorlukla hepimizin hayatında ciddi bir üzüntü ve zorlu bir süreç bırakacak.

Ancak diğer yandan da gene insanlığa en büyük tehditlerden biri olan iklim değişikliği ve global ısınma konusunda da belki de uzun yıllar boyu sağlayamayacağımız bir faydayı da beraberinde getirecek.
Bir kaç hafta bile havalanmayan uçaklar, kullanılmayan arabalar tüketilmeyen fosil yakıtlar gezegenimizi bir nebze de olsa rahatlatacak. Bunun ölçülebilir etkileri Çin' de şuan bile daha temiz hava olarak görülüyor.


Umarım bu zorlu süreçten herkes diğer büyük tehlike konusunda daha bilinçlenmiş olarak çıkar. Unutmayın Buzulların altında on binlerce yıldır donmuş halde bekleyen mevcut hiç bir yaşam formunun daha önce maruz kalmadığı çok daha korkunç virüsler olabilir ve buzulların erimesiyle gezegenin dört bir yanına yayılabilirler!!!!!!!

'150 metrelik dev buzdağından bir gemi gibi olan bu kütle “Buzdağı sokağı” isimli Kanada Ferryland yerleşim yeri bölgesinden geçerken çekilen bir görüntüsü...

🚢 İngiltere'nin Southampton kentine doğru ilk seferine çıkan 16 katlı, 362 metre uzunluğunda, 66 metre genişliğinde, 73 metre yüksekliğinde, 227 bin tonluk  Titanic gemisinden 50ft daha büyüklüğe sahiptir...'
150 metrelik dev buzdağından bir gemi gibi olan bu kütle “Buzdağı sokağı” isimli Kanada Ferryland yerleşim yeri bölgesinden geçerken çekilen bir görüntüsü...


Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, bulut ve açık havaVeya Koronavirüs tedbirleri, hava kirliliğine bağlı 100 bin erken ölümü önleyebilir! 
Koronavirüs' ün yayılmasını önleme tedbirleri kapsamında yerel işletmeler, fabrikalar kapandı, sosyal hareketler kısıtlandı ve Çin genelinde ulaşım durma noktasına geldi. Bu sert karantina önlemleri, küresel sera gazının yaklaşık yüzde 27’sini üreten ülkede fosil yakıtların yakılmasında keskin düşüşlere ve çelik ürünlerin üretiminin de kesilmesine neden oldu. Oslo’ daki Uluslararası İklim Araştırmaları Merkezi’ne (CICERO) göre, hava kalitesi şubat süresince ince partikül madde konsantrasyonun yüzde 2030 oranında azalmasıyla iyileşti. Araştırmacılara göre, hava kirliliğinin bir yıl boyunca ülke genelinde mevcut seviyelerinde kalmaya devam etmesi durumunda yıllık önlenen erken ölüm sayısının 54 bin ve 109 bin arasında olacağını tahmin ediyor.
Bu rakam Çin’de şu anki yıllık hava kirliliğine bağlı ölümlerin % 5-10 oranında azalmasına tekabül ediyor. Çin’de her yıl 1 milyondan fazla insan (genellikle yaşlılar ve sağlık sorunları olanlar) düşük hava kalitesi nedeniyle hayatını kaybediyor.


www.yerkureyesaygi.org linkinden daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.
#dünyanınsigortasısensin #yerküreyesaygı #somposigorta #evdekal


Günün Sözü " Sağlığımız için Evde Kal diyoruz. Sağlıklı günler için bugünleri sosyal mesafemizi koruyarak ve evlerimizde geçirelim. Tüm mevsimleri doğayla uyum içinde yaşayacağımız günlerin yakın olmasını diliyorum. EVDE KAL SAĞLIKLI OL! 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder