18 Nisan 2020 Cumartesi

İYİLİK YAPMAK

Fotoğraf açıklaması yok.



Merhaba Gönül Dostlarım,

Ramazan ayının yaklaştığı şu günlerde ihtiyaç sahibi olan kişilerle, ihtiyacı olmayan kişileri bir araya getirebilmek sadece  mübarek gün ve aylarda değil her zaman bu iyilikleri devam ettirebilmek bizleri manevi değerlerimiz açısından son derece faziletli ve mutlu eder.

İyilik yapmak nediriyilik nasıl yapılır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz. İyilik zorda kalmış birine ya da bizlerin el uzatmasına ihtiyacı olan birilerine elimizden geldiğince karşılık beklemeden gösterdiğimiz içten gelen davranışlarımızdır. ... Karşılık beklemeden yapılan yardıma iyilik denir.

İyilik zorda kalmış birine ya da bizlerin el uzatmasına ihtiyacı olan birilerine elimizden geldiğince karşılık beklemeden gösterdiğimiz içten gelen davranışlarımızdır. İyilik yaptığımızda karşımızdakini rencide etmeden onu kırmadan yapmalıyız. Çünkü bir elin verdiğini öteki el görmemeli. Gizli yapılmalı iyilik.
Karşılık beklemeden yapılan yardıma iyilik denir. Yardıma muhtaç birinin sorunu çözülerek ve bunun için hiçbir karşılık beklemeyerek iyilik yapılır.

 ~ İbrahim Birol ~

Aşağıdaki  fıkramız da bu konu çok güzel bir örnekle anlatılmış!




Görüntünün olası içeriği: ev, çim, ağaç ve açık hava

İngiltere'nin ücra bir kasaba köyünde yaşayan, yaşlı ve kimsesiz Müslüman bir kadın, telefon ile yerel bir radyo programına bağlanır, durumunun çok kötü olduğunu, çoğu zaman yiyecek bir şey bulamadığını, hayırsever birinin ona yardım etmesini istediğini anlatır...
Yayını dinleyen Ateist bir iş adamı, şeytani bir gülüş ile sekreterini çağırır.
"GİT BOL MİKTARDA ALIŞVERİŞ YAP, O KADINI BUL VE ALDIĞIN ERZAKLARI VER. KİMİN YOLLADIĞINI SORARSA: ŞEYTAN YOLLADI DE"
Maksatlı bu yaşlı kadınla alay etmek olan iş adamının dediklerini yapar sekreter. Kadını bulur ve erzakları teslim eder. Yaşlı kadın çok mutludur "ALLAH RAZI OLSUN" der ve evine girmek üzere döner gider. O sırada sekreter "BUNLARI KİMİN GÖNDERDİĞİNİ SORMAYACAK MISIN?"
Yaşlı kadın;
" KİMİN GÖNDERDİĞİNİN NE ÖNEMİ VAR, ALLAH BİR ŞEYİN OLMASINI İSTERSE, ŞEYTANA BİLE İYİLİK YAPTIRIR"

Alıntıdır
Günün Sözü :

iyilik ile ilgili Anlamlı Sözler | Güzel Sözler

Gerçek Dostlar  ⚠️


18  Nisan 2020, Antalya-Türkiye


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder