5 Nisan 2020 Pazar

PAZAR GEZMESİ






Fotoğraf açıklaması yok.
Pazar Gezmesi 😔Mutlu Pazarlar...


Merhaba Gönül Dostlarım,

Bu salgın günlerinde en çok uzak durmamız gereken şeyler ile ilgili olarak İbn-i Sina' nın yapmış olduğu bir deneyde, zihinsel etkinin, sağlık ve bünye üzerindeki olumlu ve olumsuz etkisini deneylemiştir. Gereksiz korku, endişe, kaygı, stresin insan bünyesine verdiği zararı, hiç bir şey veremez. Bu salgın günlerinde en çok uzak durmamız gereken şeydir korku, endişe, kaygı, stres, panik. 
Kendinizin ve sevenlerinizin sağlığı için.
.
****
Hani olur ya bazı zamanlar gelir, tükenir gücümüz öyle ki elimizi kaldıracak takatimiz olmaz. Ruhumuz acı içinde kıvranıyordur o zaman bir mucize bekler hayattan insan...

Pazar Gezmesi


İki çocuklu bir aile hafta sonunu piknik yaparak geçirmeye karar vermişti.
Piknik yerine vardıklarında, anne yemeği hazırlarken, baba çocuklarıyla birlikte kısa bir yürüyüşe çıktı.
Yürüyüş uzun olmasa da, çocuklardan küçük olanı yorulmuştu. Yalvaran gözlerle babasına bakıp:
“Babacığım,” dedi, “çok yoruldum, beni kucağında taşır mısın?”
Baba, “Ben de biraz yoruldum oğlum,” der demez çocuk ağlamaya başladı. Baba tek kelime etmeden etraftaki ağaçların birinden kuru bir dal kesti. Dalı çakısıyla biçimlendirip yonttu, sonra da oğluna verdi.
“Al sana güzel bir at,” dedi.
Çocuk dal parçasında yontulmuş ata sevinçle bindi ve “Deeh! Deeh!” diye bağırarak annesinin sofra kurduğu düzlüğe doğru koşmaya başladı.
Küçük oğlunun birden yorgunluğunu unutup canlandığını gülerek seyreden baba, yanındaki kızına, eliyle küçük kardeşini göstererek, “Hayat budur işte, kızım” dedi. “Bazen kendini çok yorgun hissedersin. Öyle olduğunda, kendine değnekten bir at bul ve yoluna devam et.
Bu at da, yerine göre bir arkadaş, bir şarkı, bir umut, bir çiçek, biz özlem, bir hayal ya da bir çocuğun tebessümü olabilir.”
Murray Banks

Günün Sözü : "İnsan erdemli ya da rezil yaratılmamıştır. Ama ikisine de eğilimlidir, hangisi kolayına gelirse ona yönelir."  İbn-i Sina

Gerçek Dostlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder