27 Ağustos 2023 Pazar

İNSANA, HAYVANA, DOĞAYA SAYGI

 






Merhaba Gönül Dostlarım,


DEMOGRAFİK ÖZELLİK NE DEMEK? Demografik özellikler ya da karakteristikler; geçim durumu, yaş, cinsiyet, gelir düzeyi, meslek, eğitim durumu, etnisite, aile hayatı, barınılan mesken tipi gibi değişkenlerdir.27 May 2021

Türkiye'nin demografik yapısı nedir?
Bu nüfusun %49,7'sini erkekler, %50,3'ünü kadınlar oluşturdu. Yıllık nüfus artış hızı 2020 yılında binde 5,5 iken, 2021 yılında binde 12,7 oldu. Türkiye'de 2020 yılında %93 olan il ve ilçe merkezlerinde yaşayanların oranı, 2021 yılında %93,2 oldu. Diğer yandan belde ve köylerde yaşayanların oranı %7'den %6,8'e düştü.4 Şub 2022
TÜİK Verileri
****

İnsana, hayvana, doğaya saygı.

Artık şehirlerin planlamasına azami dikkat edilmeli. Türkiye'nin dengeli bir nüfus dağılımına sahip olmadığı ortada. "İstediğim yere inşaat yaparım, istediğim şekilde yatırım yaparım" devri bitmeli.
Şehirler, inşaatlar tabiata, bitki örtüsüne, coğrafi düzene aykırı büyüyemez, yoksa gezegen size terbiyesini veriyor. Herkes artık bir uyum içinde hareket etmenin, beraber yaşamanın gerekliliğini anlamalı; gezegeni kanunsuz, kuralsız ihlal etmeye devam edersek cevabı sert olacaktır.

Cennet vatan. Değerini bilmek ve gelecek nesillere sağ salim teslim etmek gerek. Geleneksel dokuyu silip süpüren bir yapılaşmayla bu zor görünüyor maalesef.
#ilberortaylı 

 the Year    Gerçek Dostlar    ⚠️      27  Ağustos 2023   İbrahim Birol      http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder