26 Ağustos 2023 Cumartesi

KENDİNİZİ GELİŞTİRİN

 





Merhaba Gönül Dostlarım,  

Kendini geliştirme nedir?

Hepimiz aslında bu dünya içerisinde kendimizi anlamlandırma çabası içindeyiz. İnsan kendini bütünüyle anlamlandırmak ve yeteneklerinin farkına varmak ister. İşte bu yüzden hepimiz yeteneklerimizin, karakter özelliklerimizin, zayıf-güçlü yönlerimizin farkına varmamız gerekmektedir. Aslında bizi biz yapan değerlerimize ulaşmak, kendimizi bilmekten geçiyor. İnsan kendini bildikten sonra hangi özelliklerinin gelişmesi gerektiğinin, eksik veya zayıf yönlerinin neler olduğunun da farkına varır. Bunları düzeltmek için harekete geçer. Buna da ilk olarak kendini geliştirmekten başlar.

https://toptalent.co/

****
Bakalım İlber Ortaylı hocamızın bu konudaki düşünceleri nelermiş ?

Elbet bu zor günler geçecek. Kendimizi geleceğe hazırlamalı, internetten, kitaplardan yararlanarak yeni bilgilere ulaşmalıyız. Birçok kütüphane, müze, üniversite arşivlerini açtı, ücretsiz dil kursları başladı, müzeler online gezilebilir hale geldi. Bunların hepsini değerlendirmeli, hedeflerimizden vazgeçmemeliyiz.


İnsan Kendini Nasıl Yetiştirir?
1. Yeni ve farklı ilişkiler kurmaya çalışın. Özellikle okulun dışında; emek isteyen, girişkenlik gerektiren ilişkiler kurduğunuzda, ummadığınız farklı dünyalara girersiniz. Görgünüz artar, bilginiz genişler, bakışınız derinleşir.

2. Tavsiyeleri işe değil, kişiye bakan insanlardan almalısınız. Bu tipte insanlar sizin kim olduğunuza, nasıl bir birikimle geldiğinize, neye ihtiyaç duyduğunuza bakar. Yoksa ezbere tavsiye vermek çok kolaydır.

3. Kendinizi geliştirmek, yetiştirmek istiyorsanız, işinizle gücünüzle ilgili olmayan konularla da ilgileneceksiniz.

4. Becerilerinize gerçekten uyan mesleği seçiniz. Kendi kapasitenizin altında çalışmayın; kendinize bol ya da dar gelen bir gömleği giymekten kaçının.

5. Bunca yıldan, bunca tavsiyeden çıkardığım kanaat şudur: Özel hayatınızla ilgili kimseyi dinlemeyeceksiniz! Anneniz babanız dahil.
#ilberortaylı
#birömürnasılyaşanır kitabından


https://youtu.be/Zi3IpKrZ9Q0?si=RRHEVCJfcILsLog0

 the Year    Gerçek Dostlar    ⚠️      26  Ağustos 2023   İbrahim Birol      http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder