24 Nisan 2024 Çarşamba

İSTANBUL' DA BAHAR MEVSİMİ (1/2)







Merhaba Gönül Dostlarım,

İşte İstanbul’da bahar mevsiminde açan lale, erguvan, mor salkım, leylak, sümbül, papatya, manolya, sakura, gül gibi birbirinden renkli çiçekleri görebileceğiniz en iyi gezi durakları…

Güneşin kendini usul usul gösterdiği, bahar çiçeklerinin eşlik ettiği bu güzel günlerde hem fotoğrafsever hem de doğasever gezginlere önerilecek en güzel İstanbul duraklarını sizler için derledim. Listelediğim bu yerlerin hepsi benim ayrı ayrı favorim. Bakalım hangileri sizin favoriniz olacak

Göztepe 60. Yıl Parkı


Kadıköy’ün Göztepe mevkiinde bulunan bu park, özellikle İstanbul’un Anadolu Yakası’ndaki en güzel bahar manzaralarından birini sunuyor. Bahar aylarında park içerisindeki rengarenk laleler, çeşit çeşit menekşeler, güller ve nergisler göz kamaştırıyor. Çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları ve geniş çimenlik alanlar da aileler için ideal bir dinlenme mekanı.

📍Adres: Caddebostan, 34728 Kadıköy/İstanbul

Maltepe Orhangazi Şehir Parkı

Maltepe sahil şeridinde bulunan bu geniş park, Marmara Denizi’nin eşsiz manzarası eşliğinde baharın tadını çıkarmak için harika bir yer. Park, geniş yeşil alanları, bisiklet ve yürüyüş yolları ile spor yapmak ve rahatlamak isteyenler için birebir. Baharda açan çiçekler ise fotoğrafçılar için bulunmaz bir güzellik sunuyor. Özellikle güllerle bezeli iki dinleme tüneli yakından görülmeye değer. Buraya gitmeden önce “keşke canlı canlı görebilseydik” derseniz @fotokusagi Instagram hesabımda reels videolarıma göz atabilirsiniz.

📍Adres: Çınar, 34841 Maltepe/İstanbul

Emirgan Korusu

İstanbul’un en ünlü bahar mevsimi destinasyonlarından biri olan Emirgan Korusu, lalelerin ve rengarenk çiçeklerin cümbüşünü sunuyor. Burayı nisan ayında düzenlenen İstanbul Lale Festivali sırasında ziyaret ederseniz, çeşit çeşit lale ile karşılaşabilirsiniz. Ayrıca korunun içindeki tarihi köşkler, kafeler ve geniş yürüyüş yolları baharın tadını çıkarmak için de oldukça ideal.

📍Adres: Reşitpaşa, Emirgan Sk., 34467 Sarıyer/İstanbul

Baltalimanı Japon Bahçesi

Ortasında yapay bir gölet, etrafında taş bahçesi ve çay odası bulunan bahçede 37 Japon kiraz (Sakura) ağacı, Türkiye’den alınan 36 adet akçaağaç ve 5 adet çam ağacı yer alıyor. İçerisindeki Yogetsuan (Japon Evi), davul köprüsü, şelale ve taş bahçe ziyaretçileri adeta bir Japon masalına davet ediyor. Bahçe, zen felsefesine uygun olarak tasarlandığı için meditasyon yapmak veya sakin bir yürüyüş için harika bir ortam sunuyor. Haftanın her günü açık olan bahçe yazın saat 08.00’dan 19.00’a, kışın ise 17.00 saatlerine kadar ziyarete açık. Küçük bir yer olduğu ve sakura zamanı dışında gidildiğinde göze ilgi çekici bir yer değilmiş gibi gelse de buranın hikayesini, bahçe içindeki peyzaj ürünlerinin nereden geldiğini bilerek gezmek beklentilerinizi ona göre şekillendirecektir. Bunun için yardımcı olabilecek linki buraya bırakıyorum.
Bilgi Notu: 1972 yılında Japonya’nın Yamaguchi şehri ile İstanbul arasında kurulan kardeş şehir ilişkisi, iki kentin kültürel ve dostane bağlarını pekiştirmek amacıyla önemli bir adım oldu. Bu anlamlı iş birliğinin bir yansıması olarak, 2003 yılında İstanbul’da, Japon kültürünün benzersiz estetiğini yansıtan bir Japon Bahçesi inşa edildi. Bu bahçe, iki şehir arasındaki dostluğun ve kültürel alışverişin somut bir simgesi olarak, ziyaretçilerine doğu bahçe sanatının huzur verici atmosferini sunuyor.

📍Adres: Emirgan Mah, Sakıp Sabancı Cd. No:76, 34470 Sarıyer/İstanbul

Alıntı :Tourism Today Dergisi

" Sana dün bir tepeden baktım aziz İstanbul! Görmedim gezmediğim, sevmediğim hiçbir yer. Ömrüm oldukça, gönül tahtıma keyfince kurul! Sade bir semtini sevmek bile bir ömre değer. " Yahya Kemal Beyatlı

The YearGerçek Dostlar 24 Nisan 2024 İbrahim Birol      http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder