28 Nisan 2024 Pazar

PAZAR SOHBETLERİ (5 /24)

                                                                                                                                                                     













Merhaba Gönül Dostlarım,

28 Nisan-04 Mayıs Dünya kardeşlik haftası
ve biz kardeşlik duygularının zirve noktasını bilen bir millet olarak tüm içtenliğimizle bu haftayı kutluyoruz.
Kardeşlik haftasının amacı, insan olmanın
en önemli görevinin karşısındaki insana iyi davranmak, hatalarından dolayı affedici olmak, hoşgörülü davranmak ve bütün insanlığın huzuru ve mutluluğu için çalışmak olduğunun hatırlanmasıdır.
''Sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz.''
Yunus EMRE

&&&&


KARDEŞLİK HAFTASI NEDİR?

Kardeş aynı anne, aynı baba ya da hem anne hem babadan olan, tek ya da daha çok seferde dünyaya gelen erkek veya kız çocuk anlamına gelmektedir. Kardeşlik, öz veya üvey olabilmektedir. Aslolan doğum kardeşliğiyse de Mecazi anlamda pek çok kullanım alanı bulunmaktadır. Süt kardeşliği, silah kardeşliği, futbol kardeşliği, kan kardeşliği, kader kardeşliği vs...
İster gerçek ister mecazi anlamda olsun, kardeşlik kader bağı ve ortak ideal demektir. Kardeş olmak; kan bağı olsun ya da olmasın aynı amaca hizmet etmek, birbirine karşı samimi duygular beslemek demektir. Kardeşlik güzel ahlaki duygularla ailenin, ülkenin ya da gönül verilen organizasyonun iyiliği için çalışmak, ilerlemek için çaba göstermektir.
İçerisinde bulunduğumuz hafta bu duyguların güçlenmesi, gayret birliğinin pekiştirilmesi, kırgınlıkların giderilmesi adına oldukça önemlidir. İnsanların, ailelerin, toplumların, hatta ülkelerin kardeşliği, bu kapsamda düşünüldüğünde tarihte yaşanan birçok yanlışın tekrarlanmaması mümkündür.Kardeşlik duygularının kötüye kullanılmaması, samimi yaklaşımların yanlış anlamlara çekilmesi ve acizlik göstergesi olarak değerlendirilmemesi oldukça önemlidir.

Toplumda, hangi renk ya da ırktan olursa olsun kökenlerin, cinsiyet, meslek grubu ne olursa olsun aynı bayrak altında aynı kimlik ile yaşayanların kardeşliği ülkenin vazgeçilmezidir. İdeal birliği yapmış insanlar kardeşlikten bahseder, komşusunun malında gözü olan, kardeşine iki yüzlü davranan kardeşlik gereğini yapmıyor anlamına gelir.

Kardeşlik haftasında; insan ya da toplumların durum ve duruşlarını bu vesileyle yeniden değerlendirmesi, kardeşliğin gereklerini yapmaları, karşılıklı anlayış ve hoşgörü ile sorunları gidermesi esas alınmalıdır. Dünya insanlara bir misafirhanedir. Çekişme dürtüsü, hırs ve kötülükler daha fazlasını istemek, başkasının malına göz koymak kaynaklıdır. Dünya kaynaklarının hoyratça yağmalanması, çevre kirliliği, istila ve savaşlar bu anlayışsızlığın neticesidir.

Alntı: https://www.mynet.com/kardeslik-haftasi

Kardeşçe bir gelecek ve kardeşçe yaşamak dileğiyle, Kardeşlik Haftanız kutlu olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder