25 Nisan 2024 Perşembe

İSTANBUL' DA BAHAR MEVSİMİ (2/2)

 



Merhaba Gönül Dostlarım,

Beykoz Korusu (Abraham Korusu)



Beykoz ile Paşabahçe arasındaki sırtlardan başlayarak Riva’ya kadar uzanan Abraham Korusu ya da daha bilindik adıyla Beykoz Korusu, 150 dönümlük alanıyla Boğaziçi korularının en büyüklerinden. Günümüzde koru içinde iki büyük mağara, beş havuz ve bir saray kalıntısı bulunuyor. Bahar aylarında yemyeşil ağaçları ve rengarenk çiçekleri ile dikkat çeken koruda Boğaz’ın büyüleyici manzarasına karşı dinlenmek için mükemmel noktalar yer alıyor. Bunlardan birisi de Beykoz Koru Sosyal Tesisi.

📍Adres: Merkez, Kelle İbrahim Cd. 30 A, 34820 Beykoz/İstanbul

Beylerbeyi Sarayı

19. yüzyılın prestij yapılarından biri olan Beylerbeyi Sarayı’nın yukarıya doğru uzanan, birbirine merdiven ve rampalarla bağlanmış bahçelerinin günümüze kalan toplam alanı 70 dönüm civarında. Hasbahçedeki manolya ve kestane ağaçları ile Harem bahçesindeki ıhlamur ve setlerdeki Boğaziçi’nin simgesi erguvanların, Sultan II. Abdülhamid döneminde dikildiği biliniyor. Bu günlerde yapılacak saray ziyareti, hem tarihi keşfetmek hem de baharın güzelliklerini yaşamak için harika bir fırsat sunuyor.

📍Adres: Beylerbeyi, Abdullahağa Cd., 34676 Üsküdar/İstanbul

Ihlamur Kasrı


Beşiktaş’ta yer alan bu küçük ama etkileyici kasır, adını çevresini saran ıhlamur ağaçlarından alıyor. Bahar aylarında, ıhlamur çiçeklerinin tatlı kokusu eşliğinde yapılan bir yürüyüş, şehrin kalabalığından bir doğa kaçışını simgeliyor. Kasrın kendine özgü mimarisi ve huzur dolu bahçeleri ziyaretçilere keyifli saatler yaşatıyor.

📍Adres: Teşvikiye, Nişantaşı Ihlamur Yolu Sk., 34357 Şişli/İstanbul

Dolmabahçe Sarayı


Beşiktaş’taki bu ihtişamlı saray, Osmanlı İmparatorluğu’nun Avrupa’ya açılan yüzünü temsil ediyor. Bahar geldiğinde, sarayın geniş bahçeleri laleler, menekşeler ve pek çok çiçek türüyle süsleniyor. Sarayın muazzam bahçeleri ve muhteşem Boğaz manzarası, baharı İstanbul’da yaşamanın en güzel yollarından biri.

📍Adres: Vişnezade, Dolmabahçe Cd., 34357 Beşiktaş/İstanbul

Gülhane Parkı

Sultanahmet’e yakın konumuyla kolayca ulaşılabilen Gülhane Parkı, İstanbul’un en eski ve en büyük parklarından. Bahar aylarında park, mis kokulu erguvan ve leylak çiçekleriyle kaplanıyor. Parkın sonunda bulunan ve muhteşem bir Boğaz manzarası sunan Set Üstü Çay Bahçesi’nde bir fincan çay içerek manzaranın keyfini de çıkarabilirsiniz.

📍Adres: Cankurtaran, Kennedy Cad., 34122 Fatih/İstanbul

HidiAlıntı :Tourism Todayv Kasrı


Asya yakasında, İstanbul’un en romantik yapılarından biri olan Hidiv Kasrı, baharın en güzel zamanlarında ziyaret edilmeye değer bir yer. Kasrın bahçeleri, egzotik bitkiler ve çiçeklerle dolup taşarken, Art Nouveau mimari akımının zarif özellikleriyle bezeli bu yapı, fotoğrafçılar ve tarih meraklıları için eşsiz ötesi bir durak. İstanbul’da gezilecek yerler.

📍Adres: Beykoz/İstanbul

Alıntı :Tourism Today Dergisi

"Sana dün bir tepeden baktım aziz İstanbul! Görmedim gezmediğim, sevmediğim hiçbir yer. Ömrüm oldukça, gönül tahtıma keyfince kurul! Sade bir semtini sevmek bile bir ömre değer. " Yahya Kemal Beyatlı

https://youtu.be/Sa9sKEuYPQo?si=1IckPOiLoSL74n4a

The YearGerçek Dostlar 25 Nisan 2024 İbrahim Birol      http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder