3 Nisan 2018 Salı

DOĞANIN GÜZELLİKLERİ






       


Merhaba Gönül Dostlarım,

Bugün alışıla gelmiş yazılarımın dışında  farklı bir sayfa düzeni ile birlikteyiz. Bir Bambu Ağacının verimli bir ağaç haline gelebilmesi için verilen emeğin  sabrın ve  sarf edilen çabanın  ne kadar zor ve ne kadar meşakkatli olduğunu anlatan bir hikaye okuduk.
Bu hikaye bizlere,   Ailelerin yeni doğan çocuklarının  gelecekte nasıl bir kişiliğe sahip olacağını  ve  çocuklarına verdikleri değerleri ve  emeklerinin karşılığında iyi bir insan  olup olamayacağını sabırla ve merakla beklemesi gibi bir şeyleri anımsatıyor.


Otomatik alternatif metin yok.Doğanın içinde barındırdığı bu sonsuz güzellikler nasıl oluyorda bu kadar farklı görünebiliyor? Aslında okyanuslar, sarp kayalıklar, dağlar, çöller, ormanlar olduklarından çokta farklı değiller. Fakat her biri kendine özgü bir güzelliği gizliyor. Belkide bu yüzden güneşin batışı, bulutların etrafında dansı ve yitip gittiğinde kalan kızıllık bazen hüzün bazen de izlenesi bir manzara oluyor bizim için.
Hayat devam etsin daha sağlıklı ve daha uzun yaşamak istiyorsak her bireyin çok büyük bir sorumluluk ile yaşaması bilinçli olması gereksiz tüketimlerden mutlaka kaçınması  gerekmekte dir. 
Bu temel kurallar yazarken okurken kolay ama uygulamaya geldiğinde zor görünebilir ancak hangi alışkanlığımızdan bir miktar feda edebileceğimizi kişisel olarak bilir ama yapmakta zorlanırız. Bunu aşabilirsek sağlıklı çevre geniş zengin içerikli bir doğaya ve sonunda da mutlu insanların yaşadığı bir gezegene sahip olabiliriz.

Önce Kendinizi Sevin, sonra da Sevdiklerinizin, sahip olduklarınızın ve size değer verenlerin kıymetini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun... En iyi dileklerimle. Esen kalın... Unutmayın ki, sizin şikayet ettiğiniz yaşamınız, belkide  başkasının hayali olabilir.


https://youtu.be/2fMiOMhfwds

Günün Sözü :
Görüntünün olası içeriği: bulut ve yazı


























İbrahim Birol,  http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
3 Nisan 2018, Antalya-Turkey





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder