11 Nisan 2018 Çarşamba






DİPLOMASIZ PATRONLAR


okuldan kaçan dahiler resim ile ilgili görsel sonucu

Merhaba Gönül Dostlarım,

' Diplomasız Dahiler' başlıklı dünkü yazımı okuyan Gönül Dostlarımın sayılarının bir hayli fazla olması nedeniyle merak eden dostlarıma ithafen dünkü yazımın devamı niteliğindeki  bir başka konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bu satırlar Bilim Teknik dergisi Kasım 1993 sayısından alınmıştır. Görüldüğü gibi Süper zeki olmakla dâhi olmanın bir ilişkisi yok. Zekâ belli bir düzeyde her insanda bulunur fakat dâhilik çok az insana nasip olmuştur. 
Dâhi: bir konuda kimsenin düşünmediğini bir şekilde düşünerek ilişkisiz konular arasında bağ kurabilendir.

Okuldan Kaçan Dehalar

janus friis ile ilgili görsel sonucu
michael dell resim ile ilgili görsel sonucu
Yazılım alanında milyar dolarları aşan servetleriyle ünlenen birçok patron üniversite mezunu bile değil. Internet ses iletişiminin en büyük markası Skype' yi, açık artırma sitesi Ebay' e 2.6 milyar dolar karşılığında satan Janus Friis de Kopenhag' da lise öğrencisiyken okulu terk etmiş. Friis (29), eğitimini tamamlamadan zirveye oturmayı başardı. Öte yandan, Bill Gates de Harvard' ı ikinci sınıfta terk etti. Microsoft'un ortağı ve Bill Gates' in çocukluk arkadaşı Paul Allan da Gates gibi Washington Üniversitesi' nden ayrıldı. Elektronik devi Apple' ın ve Next' in kurucusu Steve Jobs ise Reed Üniversitesi' ndeki eğitimini yarıda bıraktı. Dell bilgisayar firmasının kurucusu Michael Dell de eğitim kaçkınları arasında. Teksas Üniversitesi' nde öğrenimine devam ederken mesleğinde yükselişe geçince, tüm konsantrasyonunu işine verebilmek için diplomasından vazgeçti. Oracle' ın kurucusu Lawrence Ellison ise liseden sonra okumadı. Bu arada odasına kız arkadaşını kabul ettiği için Brown Üniversitesi' nden atılan CNN' in kurucusu Ted Turner, 15 yaşında okulu bırakan Henry Ford da diplomasız patronlar arasında dikkat çeken isimler.

Alıntı : BLOGCU HUSSOLOJİ

Önce Kendinizi Sevin, sonra da Sevdiklerinizin, sahip olduklarınızın ve size değer verenlerin kıymetini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun... En iyi dileklerimle. Esen kalın... Unutmayın ki, sizin şikayet ettiğiniz yaşamınız, belkide  başkasının hayali olabilir. 

Çocuk Dehalar Nasıl Keşfedilir?

Çocuk Dehalar Örnek 1Bu konuda 90’ ların başından beri psikolojik araştırmalar var. Örneğin bir araştırmada Joseph Fagan ve meslektaşları 7-12 aylık bebeklerin yeni resimlere ilgisini ölçen bir deney yapmışlar. Daha sonra bebeklerin eski baktığı resimlerle yeni resimleri birleştiren bir grup yapmışlar ve bebeklerin eski resimlere ne kadar süre baktığını ölçmüşler. Bunun arkasındaki fikir şu: Daha zeki bebekler daha önce gördükleri resimlerden daha çabuk bıkıp, daha kısa bakacaklar. Bu bebek grubuna 21 yaşına geldiklerinde IQ testi yapılmış ve okul başarılarına bakılmış. Sonuç şu ki, 7-12. ay arasında verilen dikkat testi, hem yetişkin IQ sunun hem de okul başarısının güçlü bir öngörücüsü. Daha da ilginci, bu sonuçların ebeveynlerin eğitim seviyesiyle hiçbir alakası yokmuş. Basit bir resimli dikkat testinin yetişkin IQ sunun bu kadar iyi bir prediktörü olması müthiş bir şey tabii ki.
Diğer veriler de şunu gösteriyor. 3 yaşında yaptırılan IQ testi 21 yaşında yapılan IQ testinin sonuçlarını yüksek derecede öngörüyor. Ayrıca 3 yaşında yaptırılan IQ testi okul başarısının da güçlü bir öngörücüsü. Bu demektir ki çocuklarının gelecekteki okul performansını merak eden anne babalar çocuklarına küçük yaşta IQ testi yaptırabilirler. Yalnız unutmamak gerekir ki, her araştırmada olduğu gibi sonuçlar kesin değil. Yani çocuğunuzun IQ beklenenin altında çıktı diye gelecekte illa ki başarısız bir öğrenci olacak değil. Tersine, çevresel faktörler zeka gelişiminde büyük rol oynuyor.
 Alıntı :http://pavlovspartner.com/

Günün Sözü :
”Mükemmel fırsatı aramakla uğraşıp, karşınıza çıkan doğru fırsatı kaçırmayın.” Michael Dell‬

İbrahim Birol,  http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
11 Nisan 2018, Antalya-TURKEY


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder