21 Haziran 2019 Cuma

HER ŞEYE RAĞMEN





Görüntünün olası içeriği: ağaç, bitki, gökyüzü, çiçek, açık hava, doğa ve su

Felsefe

Merhaba Gönül Dostlarım,

" İnsanlar binlerce yıldır neden yeryüzünde bulunduklarını ve varlıklarının bir anlamı olup olmadığını sorgulamışlardır. Bugün de aklı başında, düşünen ve maddenin ötesinde manayı bulmayı hedefleyen her bireyin kendine sorduğu sorulardır bunlar. Neden  yaşıyorum? Varlığımın bir anlamı var mı? Elbette inanan kimseler olarak varlığımızın bir anlamı olduğunu ve bu dünyada imtihan için bulunduğumuzu biliyoruz."
Alıntı
****

Hayatın amacı nedir?

" Dünyada hiçbir şey amaçsız, boş ve anlamsız değildir. Allah’ ın yoktan var etmiş olduğu insanın da yaratılışının belirli bir amacı vardır. Bu amaç, insanın Allah’ a kulluk etmesidir. Yani onu tanıması ve tanıtması insanın yaratılış amacıdır."
Alıntı
****
" Hepimiz, dünya görüşümüz ve  inanç sistemimiz ne olursa olsun, hayatımıza bir anlam vermek zorundayız. Şöyle ya da böyle bir anlam haritasına sahip olmadan bu hayatta adım atmak mümkün değil. Şüphesiz dini inanç hayata anlam verme konusunda bize engin bir anlam denizi sunuyor ama nedense bunu görmeyenler, anlamı din dışı alanlardan aramaya yönelenler de var."
Erol Göka
GAZETE YAZAR
****
Benim felsefeme göre yukarıda alıntı olarak yazımıza naklettiğimiz üç paragrafta da gerçekler apaçık olarak  kısada olsa  anlatılmakta "Allah’ ın yoktan var etmiş olduğu insanın da yaratılışının belirli bir amacı vardır. Bu amaç, insanın Allah’ a kulluk etmesidir. Yani onu tanıması ve tanıtması insanın yaratılış amacıdır."

hayatın anlamı ile ilgili resimler ile ilgili görsel sonucuSizin felsefenize göre hayatın anlamı  nedir? diye sorduğumuzda, 
bu sorunun cevabı her insana göre değişik ve Yanıtı iletişim olarak sizce de mümkün olmayabilir. Üzerinde uzlaştığımız sözcüklerle, üzerinde uzlaşmadığımız hayatın anlamını ifade edemeyiz. Bir de yöntem sorunu vardır. Hayat halihazırda içinde döndüğümüz bir harekettir. Çoğumuz sebebini, anlamını soramayıp dönüş içinde ayakta durmaya çalışırız. Dönme dolap gibi düşünelim. İçinde doğup büyüdünüz ve dolap, dönme, dönüş gibi şeyleri dahi bilmiyorsu nuz. Çünkü doğanızda yok. Hayatın anlamını sormak bir hata gibi gelecektir. Bazı aklıevveller aramakta ısrar etse de dışına çıkmadıkça bu dolabı görmek imkan dahilinde değildir.
Yani kısacası değerini bilmek lazım hayatın… Hayat gerçekten çok kısa… Yaşamanın, aldığımız nefesin ve hala bedenimizde olan ruhun değerini bilmeli… Unutmamak gerek; bir tekrarı daha yok bu hayatın, erteleme hayatı ve küçücük bir yaşanma ihtimali olan isteklerini…

DÜN BİTTİ…
BUGÜN HALA DEVAM EDİYOR…
YARIN BELKİ OLMAYABİLİR…

Her şeye rağmen, hayatın anlamını ve değerini bilmek lazım hayat gerçekten çok kısa...
İbrahim Birol

Görüntünün olası içeriği: oturan insanlar, masa, bitki, ağaç, açık hava, su ve doğa
Ensesinden tutunacaksın hayatın;
Sımsıkı,
Girivereceksin koynuna...
Öyle ottan b...n şeylere sıkmayacaksın canını...
Boşvereceksin;
Giden gidecek,
Biten bitecek...
Sen bitmeyeceksin.
Sarılacaksın sabahlara...
Güneş'e, Ay'a, Yıldız'a...
Belki bir Temmuz sıcağına...
Belki bir kuşun kanadına...
Bergamotlu tazecik bir çaya...
Küçücük bir limon ağacına...
Deniz kokan ılık rüzgarlara...
Sarılacaksın sevdaya...
Kar, kış demeyeceksin
Sarılacaksın umuda...
Ekmek gibi...
Su gibi...
Son nefes gibi...
Bırakacaksın;
Yüreğine yüreğine, dolacak Hayat...

T.Tuğba Baş (14/01/2016)


Günün Sözü :
  " Ne kadar aklımıza uygun yaşıyorsak, hayatın anlamını o kadar az anlarız." Leo Tolstoy

İbrahim Birol,  http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
21 Haziran 2019, Antalya-Turkey



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder