15 Haziran 2019 Cumartesi

BABALAR GÜNÜ






Merhaba Gönül Dostlarım,

Yarın Babalar Günü. Babalar Günü, pek çok ülkede haziran ayının üçüncü pazar günü babaların onuruna kutlanan özel bir gündür.


Psikologların analiz ve düşüncelerine bakıldığında karşımıza,
" Babasız evlerde büyüyen erkek ve kız çocukların kişilik, duygusal ve sosyal gelişimlerinde farklılıklar gözlemlenmektedir. Bağımlı, saldırgan ve öfke kontrol güçlüğü ile benlik saygısının düşük olduğu araştırmalarda saptanmıştır. 
Okulda da başarı düzeyi düşük ve otoriteye başkaldırdıkları gözlenir. Sağlıklı baba modeli yoksunluğu erkek çocuğu okul öncesi dönemde ise, çocuğun cinsel kimliği gelişiminde olumsuz etkileyebilme olasılığına neden olabilir. Babasız büyüyen kız çocuklar ise karşı cinsle ilişki kurmakta zorlanırlar. Araştırma sonuçları çatışmalar sonucu yıpranmış bir ailede yaşayan çocukların, boşanmış ailelere oranla daha fazla problemler yaşadığıdır."

Fatih Kılıçarslan / Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sosyal Hizmet Uzmanı, Başhekim Yardımcısı


                                                                        Hal böyle iken,

Aile büyükleri hayata gözünü yummuş ve aile büyüklerini hiç tanımadan büyüyen nice insan var.

Kaç yaşında olursanız olun babanız sizin çocuk mutluluğunuzdur. Bu nedenle babalar kız çocuklarının ilk aşkı, erkek çocuklarının ise ilk kahramanıdır.  
Babaları, Soma’da göçük altında kalan  madencilerimizin ve  ayrıca vatan uğruna şehit düşen şehitlerimizin  geride bıraktıkları Aileleri ve çocuklarının,  şehit olarak yitip giden babalarına, Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sonsuz sabırlar diliyorum. Ruhları Şad olsun.


şehit aileleri resim ile ilgili görsel sonucu
Bu olayların ardından, her Babalar Gününde olduğu gibi bu Babalar Gününde de toplum olarak bir burukluk hissetmemek mümkün mü?  içimizde...
" Bende babamı bu hayatta her ne kadar hiç görmemiş ve tanımamış olsam da"
Tüm babaların ve  baba adaylarının bu özel gününü bir kez daha candan  kutlamak istiyorum.

Lütfen babalarınız hayattayken onların kıymetini bilen evlatlardan olmayı başarmak için çaba sarf edin.
Herkesin babası kendine özeldir ve onlara özel olduklarını her zaman hissettirmelisiniz.

 " Babanın Kıymeti" başlıklı aşağıdaki yazıyı  bugünün anısına  sizlerle paylaşmadan önce, Duyguların adamı Bedirhan Gökçe’ nin" baban Giderse" şiirinden birkaç mısra ile,
 bugünlük benden bu kadar…

Baban giderse
Senin için gerçek ağlayan gider,
Nefesin canın ömrün sırtın gider,
İki kapılı bu handa menzilin gider,
Dardayken yetişen elin gider,
Aklın gider, canın gider,
Şu dağlanmış yüreğinde
Çocuk kalan yanın gider
Öpülecek elin gider
Bayramın gider…

Bu hafta sonunda yapılacak olan YKS. ( Yüksek Öğretim Kurumu) Sınav' ına girecek olan Liseli genç öğrencilerimize başarılar diliyorum.


İbrahim Birol

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder