1 Ocak 2021 Cuma

ESKİ BİR YILIN ARDINDAN...




Merhaba Gönül Dostlarım,

2020 yılı acısı ve tatlısı ile geride kaldı. Yeni bir yılın heyecanı herkesin içerisinde yer alırken 2021 yılından tüm insanlığın büyük beklentileri var! Pandemi nedeniyle birçok sektör iş yapamaz duruma gelirken insanlar ise sosyalleşmenin ne demek olduğunu adeta unuttu. Evlerimizde geçirdiğimiz uzun süreler boyunca evin her metrekarasinin hakkını verdik. 2021 yılı ile birlikte pandeminin son bulmasını, sağlıklı, maskesiz bir yıl geçirmeyi temenni ediyoruz. Geride kalan 2020 yılı bize sağlığın ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha öğretti. 

En iyi dileklerimle, Esen Kalın,
İbrahim Birol

****


YENİ BİR YILDA…

2020 yılının sonuna geldik.
Yaşadıklarımız için -pek bir moda olduğu gibi- 2020 yılını suçlamayalım!
Yılların suçu olmaz!
Doğa doğumlar ve ölümlerle, yaşam geliş geçişlerle doludur.
Zamanın akışında her şey öyle ya da böyle bitimlidir!
Zamana ruhunu kazandıran bizleriz!
Ömürlerimizden bir yıl daha eksilirken, geçen bir yıl boyunca kendimizi geliştirecek neler yaptığımızı, yaşama gerçek bir katkıda bulunup bulunmadığımızı, dünyadaki acıları azaltmak için hangi çabaları gösterdiğimizi kendimize sormalıyız!
Adaletsizliğin, umutsuzluğun, cehaletin, fırsatçılığın, akıl ve bilim dışılığın, yalan dolanın, gericiliğin, yoksulluğun, sefaletin, kadınlara, çocuklara, yaşlılara ve tüm ezilen sınıflara zulmün, etnik ayrımcılığın, kaba, saldırgan, düşmanlaştırıcı nefret dilinin, insana, tüm canlılara ve doğaya saygısızlığın olmadığı aydınlık bir ülke ve dünya inşa etmek için hepimizin mücadele edeceği bir yıl olmasını diliyorum 2021 yılının.
Akıllıca, bilgece, insanca ve onurlu yaşayarak, gelişerek, üreterek, paylaşarak, haksızlıkların karşısında dimdik durarak!
Yeni yılda yolumuz açık, bedenlerimiz sağlıklı, ruhlarımız coşkulu ve gücümüz daim olsun!
Doç. Dr. Şafak Nakajima

https://youtu.be/gpKihmetHLY

 Gerçek Dostlar  ⚠️                                                                                                                 İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/ - Google'da Ara                                          1 Ocak 2021 Antalya-Türkiye


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder