25 Ocak 2021 Pazartesi

KIŞ MASALI

 























Merhaba Gönül Dostlarım,

Mevsimlere ne çok anlamlar yükleriz. Hayatın kendi içindeki döngüsünde değişimlerin üzerimizde yarattığı etkilerin en önemli zaman dilimlerinden biridir kış mevsimi. Sibel Can'ın çok sevdiğim şarkılarından biri 'Kış Masalı'nı dinlerken hayatın içinde yaşadığımız bu mevsimin belki de en zor ve çetin günlerini barındırdığını düşündüm nedense.
YARDIMLAŞMA DUYGUSU ARTAR
Kimsesizlerin ve hastaların hayatlarını düşünürsünüz.
Vicdanınız daha çok harekete geçer. Yardımlaşma duygunuz derinleşir.
Uzun geceler uzadıkça içinizdeki hikayelerde uzar gider. Keşkelerin en çok yaşandığı ve var olduğu zamandır bu mevsim. Hep keşke olsa, keşke görsem, keşke dokunsam, keşke, keşke, keşke dersiniz. Çaresizlik özlemenin en son sınırıdır. Üç yüz altmış beş günün özgürlüğü bu mevsimde bitiverir.
FARKLI YÖNDEN BAKMAK
Tüm acılara rağmen kış mevsiminin yaşam üzerinde özel bir öğretici durumu vardır. Kişiyi güçlendirir. Zihin açısından öğreticidir. Kişiyi geliştirir ve daha üstün bir bilinç düzeyine taşır. Hayata farklı yönlerden bakma yetisi kazandırır. Çünkü bir insan başka duyguları tadarak derinlemesine düşünmeyi öğrenir. Kısacası her mevsimin kendine göre güzellikleri olsa da derinliğini ve dibini görmeyen kişi yaşamın güzel yönlerinin tadını bilemez. Her şey zıttı ile güzeldir Acının içinde buruk tadı bilen güzelliğin sarhoşluğunda kendini kaybetmez.
Karanlık ve hüzün insanın kendini tanıması için önemli bir fırsattır.
Kış ne kadar hüzünlü olursa olsun varlığının keyfini çıkarmak ve ileride dinlemekten keyif alacağımız bir masala çevirmek bizim elimizde. Yaşadığımız her günümüzün kıymetini bilelim. Unutmayalım ki; hepimiz kendi hikayemizin kahramanlarıyız
.
FİLİZ ÖZKOL -Kışmasalı










































































       https://youtu.be/gKOiAR1PWJs                                                                                                    
****
DERT İNSANA YOL GÖSTERİR- Mevlana

Mevlana ile Şemsi bilmeyen var mıdır? İllaki bilmeyen vardır. Ben onların hikayesini, adlarının geçtiği her kitabı keyifle okurum. Onların sözleri bana huzur verir her daim.
Bu kitapta aslında Mevlana ile Şems’i anlatan bir hikaye kurgulanmış. Karakterimiz Yunus'un başına gelen kötü olaydan sonra bir tesadüfle karşılaşır. Bunun vesilesi ile Mevlana ve Şems i tanır, hayata bakış açısı değişir.

Güzel bir kitap okudum. Böyle tarzda kitaplar okumayı seviyorsanız tavsiye ediyorum.
Bir şey yap, güzel olsun. Çok mu zor? O vakit güzel bir şey söyle. Dilin mi dönmüyor? Güzel bir şey gör veya güzel bir şey yaz. Beceremez misin? Öyleyse güzel bir şeye başla. Ama hep güzel şeyler olsun. Çünkü her insan ölecek yaşta... Şems-i Tebrizi
"Kalbinde iyilik biriktirenlerin yolu daima açıktır. Şems-i Tebrizi
"Rahmetin kapısı her an açık. Senin niyetin açık mı sen ona bak...
Şemsi Tebrizi
"Nefis, çok övgülerle Firavun olur. Tevazuyla alçak gönüllü ol, büyüklenme. Elinden geldiğince kul ol, sultan olma." Mevlana
" Dert İnsana Yol Gösterir." Mevlana

"Şems bana bir şey öğretti. Dünyada biri üşüyorsa sen ısınamazsın." Mevlana

          Kış mevsimi, en ihtiyaç sahibi ve yoksulların sevdiklerini koruyamadıkları için üzülmelerine neden olmaktadır. Genellikle fakir aileler, soğuk ve çatısı akan evlerde çok kötü şartlarda yaşarlar. Benzer koşullar genellikle insanların sağlığı ve psikolojik koşulları üzerinde tehdit oluşturur. Özellikle anneler, çocuklarına sıcaklık ve koruma sağlama konusundaki bu büyük yükü taşırlar, ancak çaresiz kalırlar.

Soğuk havaların kapımızı araladığı kış aylarını  İçimizi ürperten soğuk kış günlerinde, sokakta yaşayan küçük dostlarımızı korumak için neler yapabileceklerinizi aklınızdan bir geçirin.


Yüzünüzü Çevirmeyin

İçinde bulunduğunuz şartlar bir sokak hayvanını sahiplenmek için elverişsiz olsa da soğuk kış aylarında onları yardıma muhtaç bir şekilde gördüğünüzde onlara bir el uzatabilir ya da yetkililere haber verebilirsiniz. Hayvanların sağlığı ve güvenliği ile ücretsiz olarak ilgilenen kurumlar aracılığıyla birçok sokak hayvanına yardımcı olabilirsiniz.

Bir Kap Su Ve Yemek Bırakın

Sadece soğuk kış aylarında değil, her mevsim onlar için kapınızın önüne bir kap su ve yemek bırakmanız önemli. Mama alamayacak olsanız bile o gün sofranızdan artan yemeklerinizi sevimli dostlarımızla paylaşabilirsiniz.

Camlarınızın Önünü Doldurun

Sokak hayvanları denildiğinde her ne kadar gözümüzün önünde kediler ve köpekler canlansa da kuşların da unutulmaması gerekir. Camlarınızın önüne bir kap su ve kuşların tüketebileceği türden yiyecekler koyabilirsiniz.

Günün  Sözü:
" Yaşadığımız her günümüzün kıymetini bilelim. Unutmayalım ki; hepimiz kendi hikayemizin kahramanlarıyız."

Gerçek Dostlar  ⚠️                                                                                                                 İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/ - Google'da Ara                                             
25  Ocak 2021 Antalya-Türkiye



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder