10 Mart 2021 Çarşamba

MİRAC KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN!


 


Merhaba Gönül Dostlarım,
2022 Miraç Kandili tarihi, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklandı. Müslümanlar için ilahi rahmet ve lütuflarla dolu olan bu gece bu sene 27 Şubat tarihinde idrak edilecek. İslam alemi için hayırlarla dolu olan ve içinde birçok ilahi hikmeti, sırrı ve bereketi barındıran miraç gecesinde İslam Aleminin en kutsal gecelerinden biri olarak bilinmektedir.

Miraç Kandili, 2  Şubat’ta başlayan "üç aylar" ın ilki recep ayının 27'nci gecesine denk geliyor. Bu gece, Hazreti Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul ediliyor.

Mirâç, Cenab-ı Hak’tan gelen davete icabet ederek kulluğun gereklerini yerine getirerek, her adımda O’na yaklaşmaktır. Mirâç, maddeden uzaklaşarak manaya ulaşmak; fânî olandan vazgeçip bâkî olana yönelmektir.

Kandil gecesini ihya edebilmiş olmak için; imkanı olanlar gündüzünde oruç tutacak, gecesinde ise evde ya da cemaatle namaz kılarak ibadetlerini yerine getirecek. 

MİRAÇ KANDİLİ'NİN ÖNEMİ VE ANLAMI 

Sözlükte “yukarı çıkmak, yükselmek” anlamındaki urûc kökünden türemiş bir ism-i âlet olan mi‘ râc kelimesi “yukarı çıkma vasıtası, merdiven” demektir. Terim olarak Hz. Peygamber’in göğe yükselişini ve Allah katına çıkışını ifade eder. Olay, Mescid-i Haram’ dan Mescid-i Aksâ’ ya gidiş ve oradan da yükseklere çıkış şeklinde yorumlandığından kaynaklarda daha çok “isrâ ve mi‘rac” şeklinde geçerse de Türkçe’ de mi‘rac kelimesiyle her ikisi de kastedilir.
İslam inancına göre, Hazreti Muhammed, Miraç gecesi, Allah'ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam' ın rehberliğinde Mescid-i Haram' dan Mescid-i Aksa' ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldi. Hazreti Muhammed, yolculuğunda "Burak" adlı binekle seyahat etti.

Beş vakit namaz, miraç gecesinde farz kılındı, Allah'a şirk koşmayanların cennete gireceği müjdesi verildi ve Miraç gecesinde "Amenerrasulü" diye başlayan Bakara Suresi'nin son iki ayeti indirildi.
Ayrıca bu gece Allah, Hazreti Muhammed'e insanın yaşama hakkını, şeref ve haysiyetini korumayı, toplumun huzur ve güvenini sağlamayı amaçlayan on iki emir vahyetti.
Alıntı: hurriyet.com.tr

"Bu mübarek gecede başta şehitlerimiz olmak üzere, Allah' tan rahmet kederli ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar dilerim.                                       
Bu günlerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretinize, sıcaklığı yuvalarınıza dolsun." Kandiliniz mübarek olsun...

Gerçek Dostlar  ⚠️                                                                                                                 İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/ - Google'da Ara                                                26 Şubat 2022 Antalya-Türkiye  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder