4 Haziran 2021 Cuma

HER ŞEY İYİLİKLE BAŞLAR

 

. YIL





Merhaba Gönül Dostlarım, 

Evet duygusal yazılarımıza hep birlikte devam ediyoruz. ' Gerçek Dostlar' adı altında yayınladığım Blog yazılarıma göstermiş olduğunuz beğeni ve görüntüleme sayılarının yüksek olması bana yeni bir şeyler yazmam konusunda her zaman şevk ve heyecan vermeğe devam ediyor. Bu nedenle tüm takipçilerime sonsuz teşekkürlerimi ve sevgilerimi yolluyorum...

Yazıların evrenselliği ve farklı konularda yeni nesil ve gençlere bilgi aktarımında bulunmak, tarihi olaylar ve insanlık adına hizmet veren eski ve yeni dönem insanlar, mekanlar ve olaylar hakkında gündem yaratmak ve bunları siz değerli okuyucularımla paylaşmak benim için ayrıca bir mutluluk kaynağı oluyor.
 
Yazılarımda hiç bir zaman hiç kimseyi yönetmek ya da fethetmek istemiyorum. Amacım herkese yardım etmek. Hepimiz başkalarına yardım etmeliyiz. İnsanlık böyle başlar. Biz birbirimizin iyiliği için yaşamak isteriz, kötülüğü için değil ! 
 İyilik yapmakla ilgili Ata sözümüzü bir kez daha hatırlıyalım: " İyilik yap denize at, balık bilmezse, Halik bilir."

Bu dünyada herkes için bir yer vardır, yeryüzü zengindir ve bunu herkes paylaşabilir. Yaşam tarzımızı her zaman özgürlük, güzellik ve sevgi üzerine kurmalıyız. 
Ama biz son zamanlarda hernekadar yolumuzu kaybetmiş olsak ta! Açgözlülük insan ruhunu zehirledi, dünyayı nefretle kuşattı, bazıları bizi üzüntü içinde bıraktı. İstediklerimizi elde etmek için makineleri kullandık. Bilgimizi olumsuz, zekâmızı sert ve kaba kullandık. 

Zekâdan çok şefkat ve kibarlığa ihtiyacımız var. Bunlar olmadan yaşam şiddet dolu Evren yaşanmaz bir hal alır ve elimizdeki değerleri ve hatta her şeyimizi kaybedebiliriz. Bu yazımı okuyan tüm insanlara şunu söylemek isterim. " Hiç bir zaman Umutsuzluğa kapılmayın. Umutsuzluk şu anda bulut gibi üstümüzde dolaşmakta ama, bunu da şefkat ve sevgimizle atlatacağız.

” Önce Kendinizi Sevin sonra da Sevdiklerinizin ve sahip olduklarınızın değerini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun...  Unutmayın ki, sizin beğenmediğiniz yaşantınız, bir başkasının hayali olabilir... 
En iyi dileklerimle. Esen kalın... 

İbrahim Birol

 " Hangi dinden olduğun ve ne kadar dindar olduğun beni zerre kadar ilgilendirmez, beni ilgilendiren ailene, işine çevrene hatta dünyaya karşı duruşundur. Unutma ki evren senin davranış ve düşüncelerinin yansımasıdır".

" Aksiyon-Reaksiyon kuralı sadece fizikte yoktur. İnsan ilişkileri de bundan etkilenir. İyilik yaparsan iyilik, kötülük yaparsan kötülük bulursun".
"En büyük ibadet iyi insan ve vicdanlı insan olmaktır. 

Dalai Lama

https://youtu.be/fbaQbz_H0jc

Günün Sözü :
















Gerçek Dostlar  ⚠️                                                                                                     İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/ - Google'da Ara                                                 4  Haziran 2021 Antalya-Türkiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder