25 Ekim 2016 Salı

EFSANE BÜROKRATLAR ( 1 )







recep yazıcıoğlu ile ilgili görsel sonucu


Merhaba Dostlar,


Bugün sizlere " Efsane Bürokratlar " adı altında bir başka yazı dizimizden bahsetmek istiyorum.
 Bu ülkeye ve halka mal olmuş ender kişilerden biriydi Recep Yazıcıoğlu.
 Kendisi ile ilgili araştırma yaptığım tüm  makalelerin hemen hepsinde siyasi içerikli yazılar bulunması nedeniyle sizlerle bazı şeyleri paylaşmak istemedim. 
Daha önceki  yazılarımda bahsettiğim gibi , Bloğumuzda Dini ve Siyaset içerikli yazılara yer vermek istemediğimi belirtmiştim.

Yazımın sonundaki Videoyu mutlaka seyretmenizi tavsiye ederim

Şimdiki Siyasiler ve Bürokratların örnek alması gereken bir Liderdi O...

Bu ulus seni her zaman, minnet ve  şükran duyguları ile sonsuza dek unutmayacak ve anmaya devam edecektir. Kendisine Allah' tan Rahmet,  kederli Ailesi ve yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar dilerim...

Kendinizi Sevin Ve Mutlu Olun...En iyi dileklerimle. Esen kalın. 




recep yazıcıoğlu sözleri ile ilgili görsel sonucu
Recep Yazıcıoğlu, Tokat, Aydın, Erzincan ve Denizli eski valisi . Kişiliği ve görev yaptığı bölgelerde halka olan yakınlığı nedeniyle, sıradışı fikirleri ve enerjisiyle, ayrıca bambaşka görüşleriyle Süper Vali olarak anıldı. Vikipedi
Doğum2 Haziran 1948, Köprübaşı
Ölüm8 Eylül 2003, Altındağ



Eşi Meryem Hanım ve kızı Rüveyda, sıra dışı valinin bilinmeyen portresini anlattı:
Yazıcıoğlu ailesi, sessizliğini ilk kez bozdu.
Süper vali… Efsane vali… Zıpkın vali… Aykırı vali… Sıra dışı vali…Türkiye’de vali dendiğinde akla ilk gelen isimdi Recep Yazıcıoğlu. Türkiye onu, sisteme, bürokrasiye, klasik devlet anlayışına karşı sert çıkışlar yapan, sözünü esirgemeyen biri olarak tanıdı. O ilk önce şen kahkahalarıyla dikkat çekti. 
recep yazıcıoğlu ile ilgili görsel sonucuÇünkü vali gülmez, fazla konuşmaz, bir imza atar, yazar geçerdi. Onun ise hiç eksik etmediği kahkahaları vardı. Aslında dünyaya karşı çıkışı bu kahkahalarının ardında gizliydi. Çoğu kişi yaşadığı şehrin valisinin ismini bilmezken, onu tanımayan yoktu neredeyse. Çünkü o hep halkın içinde, halkla birlikteydi. Kâh dağ başında, kâh valilik makamında, kâh azgın Fırat sularında. Takım elbiseyle gezdiği pek görülmezdi. Bir tişört ve şorttu en sevdiği kıyafeti. Aykırılığı kadar, ‘olmaz’ denilen projelere imza atmasıydı onu bilinir kılan. Ancak Türkiye’ nin en genç valisi, genç yaşında ayrıldı aramızdan.

Kızı Rüveyda Yazıcıoğlu Durmaz: DİZİYİ ARTIK İZLEMİYORDUK
Köprü dizisiyle ekranlarda yeniden hayat bulan Yazıcoğlu’nun ailesi, diziye biraz tepkili. Yayınlandığı ilk günlerde ekran başından ayrılamayan Yazıcıoğlu ailesi, diziyi daha sonra izlemediklerini söylüyor. Sebebi ise dizinin, romanın aslından bir hayli uzaklaşması: “Köprü köprülük ten çıktı, sürekli terör konu ediliyor. Babam Erzincan’da bu kadar terör olayıyla uğraşmadı ki.” Rüveyda Yazıcıoğlu, ilk gün diziden çok etkilendiğini belirterek ‘Sanki babamı gördüm’ diyor. Meryem Hanım ise hıçkırıklarla ağladığını anlatıyor: “Vali Bey’i canlandıran Erdal Beşikçioğlu’ nun hareketleri birebir Recep’in kilerle örtüşüyor. Bakışları bile eşimin kine benziyor.”

EŞİNİN DİLİNDEN, EFSANE VALİNİN BAZI BİLİNMEYENLERİ
Rahat giyinmeyi severdi. Yaz aylarında kravatı dairelerde çıkarttırırdı. Korumasız gezerdi.
recep yazıcıoğlu ile ilgili görsel sonucuDevletin aracını şahsi işlerinde kullanmazdı. Yıkık dökük cipiyle 
gezerdi. Devletin aracı benim gittiğim dağa bayıra çıkamaz derdi.
Manevi yönü kuvvetliydi. Namazlarını kaçırmazdı. Dışarıda namaz kılınmasını gösteriş olur endişesiyle sevmezdi. Eve gelip bir saat kazalarını kılardı.
Tebdil-i kıyafet gezerek denetim yapardı.
En sevmediği huyu, çabuk parlamasıydı. Birilerini kırdığı zaman çok üzülür, çocuk gibi ağlardı.
Eve iş getirmezdi, ailesine düşkündü. Hiçbir zaman kendisine hizmet ettirmez, her işini kendi yapardı.
Parayla pulla işi olmazdı. Yanında para taşımazdı. Berbere gideceği zaman bile benden isterdi.
recep yazıcıoğlu ile ilgili görsel sonucu

Vali Bey’i taşıyan araç Ankara’ya 36 kilometre kala Temelli yakınlarında aşırı hızdan dolayı takla atarak duvara çarpar. Ziraat Odası Başkanı olay yerinde hayatını kaybeder, trafik raporuna göre de Recep Yazıcıoğlu araçtan fırlamıştır. Aracı kullanan kişi ise kazadan yara almadan kurtulur. Haber önce İzmir’deki kızına verilir valinin. Aile apar topar Ankara’ya gelir. Kaldırıldığı İbn-i Sina Hastanesinin önü, sevenleriyle dolup taşar. 55 yıldır taşıdığı yük, artık ağır gelir ona, daha fazla taşıyamaz. Vali Yazıcıoğlu, beş gün kaldığı yoğun bakımdan çıkamaz. Sürmene’de başlayan hayatı Ankara yakınlarında son bulur. Bir recep ayında geldiği dünyaya, yine bir recep ayında veda eder, Vali Recep Yazıcıoğlu.
Meryem Yazıcıoğlu’nun beş yıldır beynini kemiren bir soru var. Eşinin suikasta kurban gittiği iddiaları. Tehlikelerin üzerine cesurca giden birinin böylesi bir kazada hayatını kaybetmesini içine sindiremiyor Meryem Hanım. Aile birkaç kez bunun için araştırma yapmış; ama nafile. Kızı Rüveyda Hanım, babasının hızı sevmediğini, çift şeritli bir yolda böyle bir kaza ihtimalinin olmadığını dile getiriyor. Ailenin cevap bulamadığı sorular ise hâlâ akıllarını kurcalıyor: “Neden kendi arabasıyla gitmedi? Mercedes marka araba niye çaycıya emanet edildi? Takla atan ve iki kişinin öldüğü arabadan şoför, nasıl çizik almadan kurtuldu?…”
KAYNAK : Ahmet Sezgin  28 Haziran 2011, 12:31


Güzel Sözler:Devletin kutsalı olmaz. Kutsal olan insandıɾ,  millettir, duygudur. Üç-beş kişinin biɾaɾaya gelip kurduğu yönetim organizasyonunun adı olan devletin nesi kutsal. / Recep Yazıcıoğlu

Kaynak: http://www.sozkimin.com/a/377-recep-yazicioglu-kimdir-sozleri-ve-hayati.html#ixzz4O2B2dKnR


İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
24 Ekim 2016, Antalya








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder