29 Ekim 2016 Cumartesi



29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI
YAŞASIN CUMHURİYET

cumhuriyet bayramı resimler ile ilgili görsel sonucu


Merhaba Değerli Dostlarım,

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 95. yılını kutlamaktayız. 
Bugün bizim için önemli ve değerli bir gündür. Çünkü , 29 Ekim 1923' te Cumhuriyet kurulmuş ve insanlar Cumhuriyetle birlikte özünde var olan özgürlük ve eşitlik gibi unsurları kavramıştır. Cumhuriyet bir halk yönetimi şeklidir. Cumhuriyet yönetiminde egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir. Zaten ulu önder Atatürk'ün de dediği gibi : " Türk ulusunun yaradılışına ve yaşantısına en uygun olan yönetim şekli Cumhuriyettir." Atatürk bu sözüyle, Türk ulusuna yakışan yönetimin Cumhuriyet olduğunu belirtmiştir. Çünkü Cumhuriyet bağımsızlık, özgürlük ve eşitlik gibi kavramları içinde barındırır. Bağımsızlık , özgürlük ve eşitlik Türk ulusunun önem verdiği unsurlar olduğu için, Türk ulusu ancak bir Cumhuriyet yönetim şekliyle yönetilebilir.Cumhuriyete kavuşmamız tabiki de kolay olmamıştır.Çünkü atalarımız uzun yıllar bu uğurda savaşıp, kanlarını ve canlarını vermişlerdir.

Cumhuriyeti korumak her Türk vatandaşının en büyük görevidir.


Bu arada Bloğumuzun bugünkü yazısı ile 745. sayısına  ulaşmanın Mutluluğunu sizler ile paylaşmak istedim. Katkılarınız için çok teşekkürlerimi yolluyorum, sizler sayesinde Bloğumuz bugüne kadar ayakta durabildi. Yeni yazılarımda sizlerle tekrar bir arada olmak temennisiyle...




Kendinizi Sevin Ve Mutlu Olun...En iyi dileklerimle. Esen kalın. 

cumhuriyet bayramı resimler ile ilgili görsel sonucu
29 EKİM 1923

  • 29 Ekim 1923' te TBMM, Teşkilât-ı Esasiye Kanunu (1921 Anayasası)’nda yaptığı değişiklikle, devletin yönetim biçimini cumhuriyet olarak ilan edildi. Aynı gece ve 1924 yılında Cumhuriyetin İlanı şenliklerle kutlanmıştır.
  • 2 Şubat 1925' te, 29 Ekim'in bayram olması önerilmiş,19 Nisan'da ise teklif TBMM tarafından kabul edildi. 29 Ekim, 1925'ten itibaren ülke içinde ve dış temsilciliklerde bayram olarak kutlanmaya başlandı.
  • Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet'in Onuncu Yıl Kutlamalarının yapıldığı 29 Ekim 1933 tarihinde verdiği 10. Yıl Nutku' nda, bu günü en büyük bayram olarak nitelendirmiştir.
  • 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Neden Kutlanır

  • cumhuriyet bayramı resimler ile ilgili görsel sonucu
  • 29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Cumhuriyet yönetimi ilan etti. Bu nedenle her yıl 29 Ekim günü Cumhuriyet Bayramı olarak kutlanır. 
  • Kurtuluş mücadelesi bitmiş, meclis kurulmuş ve yeni bir devlet kurulması gerekliydi. 29 Ekim günü Atatürk, milletvekilleri ile görüştükten sonra taslağı hazırlanan "Cumhuriyet" önergesini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne verdi ve meclis önergeyi kabul etti. Böylece aynı gün 29 Ekim 1923 günü Cumhuriyet ilan edildi.

  • Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti’ nin resmen kurulduğu 29 Ekim gününün yıl dönümü olarak kutlanır. Ulu Önder Atatürk, diğer bayramlar gibi bu bayramı da gelecek nesillere bir miras olarak bırakmıştır.

  • https://youtu.be/7uElQrTKitk



  • Günün Sözü : 
  • Ey yükselen yeni nesil! istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz. Mustafa Kemal Atatürk

  • İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/

  • 28 Ekim, 2016, Antalya


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder