28 Ekim 2016 Cuma

HACHİKO, BİR KÖPEĞİN HİKAYESİ




Gerçek Hayattan; Hachiko Bir Köpeğin Hikayesi

























Değerli Dostlarım,
Bloğumda,  bu zamana kadar başta insan sevgisi, çocuk sevgisi, bitki sevgisi ve doğa sevgilerini yazılarımda zaman zaman  yer vererek paylaşmağa çalıştım. Sizlere bugüne kadar bir tek sevgiden Hayvan sevgisinden bahsetmedim. Hayvanlar alemiyle ilgili ne kadar detaylı bir bilgiye sahip olduğunuzu bilemiyorum. 

KEDİ RESİM ile ilgili görsel sonucuBu konuda çocukluk zamanından başlayıp, günümüze kadar gerek kedi ve gerekse köpekler hakkında  bir  kitap yazabilecek yeterli bir bilgiye ve deneyime sahip olduğumu söylemek isterim. Şu anda yeterli denebilecek sayıda  kedilerimiz ve ayrıca üç tane köpeğimiz var. Köpeklerimizin adlarını yazmak yeterli olacaktır. Paris ( Baksır Kurt kırması), Oskar ( Terier 3 numara) ve Badi ( Rus Finosu) bu isimlerini verdiğim hayvanların hepsi çok küçük yaşlarda sokaktan alınmış bakıma muhtaç durumda olan hayvanlardı,  günümüze kadar bizlerle yaşamlarını sürdürmekte, her biri aile fertlerimizden biri haline geldiler. Biz eşimle birlikte onlara sevgimizi verdik, onlarda verdiğimiz değerlerle çok mutlu ve vefalı birer dost olarak yaşamlarını sürdürmekteler. Bu hayvanların bizde her birinin bir adı ve ayrı  bir hikayesi vardır...
Çocuklarımız bu hayvanları çok  severek büyüdü, onlarla yattı, onları besledi, hastalıklarında üzüldü, onlarla oynadı ve onlarla mutlu oldu, hayvan sevgilerini başka arkadaşlarına aşıladı ve paylaştı. Bugün onlarda kendi çocuklarına hayvan sevgilerini aktardıklarını gözlemliyorum... Ben hikayeme  burada son vermek zorunda kaldığım için üzgünüm.... Günün birinde onlarla ilgili anılarımı bir kitap haline getirerek,  yayınlamak istiyorum.

En iyi dileklerimleEsen kalın,

~ İbrahim Birol ~

****
" Canlılar dünyası insanlardan, bitkilerden ve hayvanlardan oluşur. İnsanlar eskiden beri hayvanlarla ilgilenmişlerdir. Çünkü hayvanların, insan yaşamında büyük önemi vardır. İlk evcilleştirilen hayvanın köpek olduğu sanılıyor. Sonraki zamanlarda ise koyun, keçi, at, boğa, tavuk ve kedi gibi hayvanlar evcilleştirilmiştir.

KEDİ RESİM ile ilgili görsel sonucuHayvan sevgisi, insandaki yardımlaşma, iyilikseverlik ve sevgi gibi duyguları geliştirir. İnsanların gelişiminde, hayvanların ve doğanın, özellikle de evcil hayvanların sanıldığından fazla olumlu etkileri vardır. Çocuklarımızın sosyalleşebilmeleri ve gelecekte iyi bir insan olabilmeleri için batı ülkelerinde olduğu gibi hayvan sevgisi aşılanması şarttır.
Bilimsel araştırmalara göre evinde köpek besleyen insanlar daha uzun ömürlü ve mutlu oluyorlarmış. Aslında dünyayı kirleten en zararlı yaratık insanoğlu. Hiçbir hayvan kendi cinsine zarar vermiyor."
Alıntı : Wikipedia Hachiko Sayfası

Yazımın sonundaki Richard Gere' nin oynadığı - Hatchi.  Filminin  fragmanın kısa videosunu izlemenizi tavsiye ederim


Kendinizi Sevin Ve Mutlu Olun...En iyi dileklerimle. Esen kalın. 



Gerçek Hayattan; Hachiko Bir Köpeğin Hikayesi



Gerçek Hayattan; Hachiko Bir Köpeğin HikayesiGerçek Hayattan; Hachiko Bir Köpeğin Hikayesi

Daha önce 1987 yılında Hachiko Monogatari isimli Japon filmine konu olan hikaye 2009 yılında Amerikalı yapımcılar tarafından yeniden yorumlanmış. Ama bu sefer filmin başrolünde Richard Gere var. Filmin konusu bir kolej profesörü ve tren istasyonunda bulduğu köpek etrafında dönüyor. Film Japonya'dan gönderilen Akita cinsi yavru köpeğin taşıma sırasında tren istasyonunda kaybedilmesi ve Parker' ın (Richard Gere) köpeği bulmasıyla başlıyor. Profesör ve ailesi İlk başta "sadece sahibini bulana kadar bizim evde kalacak" dese de köpeğin sahibi hiçbir zaman bulunamaz ve Parker ile ailesi köpeğe iyice bağlanırlar. Hachi, Parker her gün işe giderken yanında gidip onu uğurlar ve dönüşte karşılar. Fakat bir gün Hachi onunla gitmek istemez ve Parker' ın da gitmesini istemez işte o gün Parker kalp krizi geçirir ve hayatını kaybeder.
Bir Köpeğin Gerçek Hikayesi; Kırmızı Köpek (Red Dog)
japonyadaki köpek anıtı ile ilgili görsel sonucuProfesörün hayatını kaybetmesinden sonra Hachi istasyona gider ve profesörün gelmesini bekler başkaları onu sahiplendiyseler yanlarında durmaz kaçarak istasyona döner, profesörün ölümünden itibaren tam 9 yıl istasyonda sahibini bekleyen Hachi en sonunda istasyonda hayata gözlerini kapar..
Şimdi asıl mevzuya gelelim, yukarıda anlatılan film aslında yaşanmış bir hikaye, olay Japonya'da 1923-1935 yılları arasında yaşanmış, ve Hachinin sadakatinden ötürü Japonya'daki Shibuya İstasyonunun önüne onun bir heykeli dikilmiş. Hachiko' nun yılmadan beklediği Japon profesörün adı ise Hidesaburō Ueno imiş..

Aşağıdaki resimde eğer yalan değilse gerçek Hachiko' ya ait bir resim miş.. Hayvanlar insanlardan daha hayırlıdır denir de bazıları inanmaz işte bu olay hayvanların ne kadar sadık olduğunu bazen insanlardan bile daha vefalı olduğunu gösteriyor..

Gerçek Hayattan; Hachiko Bir Köpeğin Hikayesi
Gerçek Hayattan; Hachiko Bir Köpeğin HikayesiGerçek Hayattan; Hachiko Bir Köpeğin Hikayesi ~
Filmin Japon yapımı olanını izleyemedim fakat 2009 Amerikan yapımını izledim, Amerikan versiyon çok güzel olmuş Richard Gere' in oyunculuğu çok iyi Hachiko rolünde oynattıkları köpek çok tatlı filmin sonunda ise gözyaşlarınızı tutamayabilirsiniz :)
             
https://youtu.be/yvkiAoFWilg









Günün Sözü :

hayvanlar sevgi sözleri ile ilgili görsel sonucu


İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
28 Ekim, 2016, Antalya









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder