27 Ekim 2016 Perşembe

EFSANE BÜROKRATLAR ( 3 )

Adnan Kahveci ile ilgili görsel sonucu





Merhaba  Değerli Dostlar,

"Efsane Bürokratlar"  yazı dizimizin bugünkü ismi Adnan Kahveci. 
 Türkiye Cumhuriyet tarihinin gelmiş geçmiş en iyi bakanlarından biri. eski maliye bakanı. Türkiye' nin muasır medeniyetler seviyesine çıkabilmesi için  klonlanması gereken adamlardan biriydi. hem zeki , hem çalışkan ve hem de namuslu olacaksın... sanırım günümüz Türkiye' si için çok fazla özellikleri bünyesinde  bulunduran ender kişilerden biriydi Adnan Kahveci.

Yazıda da belirtildiği üzere siyasetten uzak duruyoruz. Yazılardaki tek amacımız, geçmişte yaşamış  halkları için mücadele veren Bürokratlarımızın, başarı hikayelerinden bahsederek gelecek yeni nesillere örnek teşkil edecek yazılarımızı Dostlarımızla paylaşmaktır. Burada size sunduğumuz biyografilerde temel amacımız, farklı hayat hikayelerini öğrenerek dersler çıkartmaktır

Bu yazım için Adnan Kahveci ile ilgili İnternet' te yaptığım araştırmada, fazla bir detay bulabilmek mümkün değildi, yazıların tamamı birbirinin benzeri olarak karşımıza çıktı.

Kendisine Allah' tan Rahmet, kederli Ailesine ve yakınlarına başsağlığı dilerim...

Kendinizi Sevin Ve Mutlu Olun...En iyi dileklerimle. Esen kalın. 





adnan kahveci resim ile ilgili görsel sonucu
Adnan Kahveci
Adnan Kahveci, elektrik mühendisi profesör, 46, 47. ve 48. Hükumetlerde görev almış siyasetçi ve devlet adamı. Vikipedi
Doğum20 Şubat 1949, Sürmene
Ölüm5 Şubat 1993, Gerede
EşiFüsun Kahveci (e. ?–1993)


Ülkemiz yakın tarihinde birçok darbeye, faili meçhul cinayetlere ve trajik olaylara sahne olmuştur. Yakın tarihimizdeki neredeyse her olay siyasi olarak iki kutuptan ele alınır. Biz burada siyasete karışmaksızın, hayatı bir başarı hikayesi teşkil eden Adnan Kahveci' yi ve sırlarla dolu ölümünü ele almaya karar verdik. Gayemiz hiç kimseyi övmek, yermek veya siyaset yapmak değildir. Burada size sunduğumuz biyografilerde temel amacımız, farklı hayat hikayelerini öğrenerek dersler çıkartmaktır.


 Adnan Kahveci ile ilgili görsel sonucu


Adnan Kahveci (1949 - 1993)
Trabzon'un Sürmene ilçesinde dünyaya geldi. Hayatı hep birincilikle geçen Kahveci, Milliyet Gazetesi' nin açtığı ilkokullar arası bilgi yarışmasının ilk birincisidir. 1966 yılında Kabataş Lisesi' ni dönem birincisi olarak bitiren Kahveci, aynı yıl üniversite sınavlarında da Türkiye birincisi oldu. İstanbul Üniversitesi burs sınavında yine en yüksek puanı alarak birinci olan Kahveci, daha sonra ABD'de Indiana' da Purdue Üniversitesi'ne girdi. Buradan elektrik mühendisi olarak mezun olan Kahveci, mezuniyetinin ardından Missouri Üniversitesi' nde doktora yaptı. Ardından da aynı üniversitede asistan profesör olarak çalıştı.

Kahveci, Türkiye'ye döndükten sonra Boğaziçi Üniversitesi' nde öğretim üyeliği yaptı. Ardından da İçişleri Bakanlığı teknik danışmanlığında bulundu. 12 Eylül döneminde Başbakanlık Danışmanlığına atandı ve o sıralarda Turgut Özal'la tanıştı. 1983 yılında ANAP'ın kurucuları arasında yer alan Kahveci, askeri yönetim tarafından veto edildiği için milletvekili olamadı. Daha sonra 1987 yılında İstanbul'dan milletvekili seçildi ve Devlet Bakanı oldu. Bir süre sonra da Maliye Bakanlığı görevine getirildi.

5 Şubat 1993 tarihinde eşi ve iki çocuğu ile birlikte Bolu-Gerede yakınlarında trafik kazası geçirdi. Adnan Kahveci ve eşi olay anında hayatlarını kaybederken, 17 yaşındaki çocukları Aslıhan Kahveci yaralı olarak kurtuldu ancak, bitkisel hayata girdi ve 10 gün sonra vefat etti. Kamuoyunda dürüstlüğü ile tanınan ve çok sevilen Adnan Kahveci' nin yeni yapılan otobanda ters yola girerek kaza yapması, çeşitli şüphelerin ortaya atılmasına sebep oldu.
Kaynak : onedio.com




adnan kahveci videoları ile ilgili video


Günün Sözü : Bilginlerle beraber düşünmeli, halkla birlikte hareket etmelidir. - Berkley

İbrahim Birol,  http://ibrahimbirol,blogspot.com.tr/

26 Ekim, 2016, Antalya










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder